RENOVACIÓ

La Guàrdia Urbana de Badalona estrena cotxes ecològics

L'Ajuntament compra deu vehicles híbrids i no contaminants per valor de 650.000 euros

La posada en marxa de la mesura forma part del pla de renovació de la Policia local

Cotxe de la Guàrdia urbana i la Policia local.

Cotxe de la Guàrdia urbana i la Policia local.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des d'aquest mes, la Guàrdia Urbana de Badalona disposa de 10 nous vehicles híbrids adaptats i equipats per a les funcions de la Policia local. 

Aquesta adquisició de l'Ajuntament de Badalona forma part de les mesures de millora i modernització de les eines de treball de la Guàrdia Urbana, que s'implementaran en els pròxims mesos, com les noves armilles d'ús unipersonal, renovació del vestuari i nous equips de comunicacions.

Aquests vehicles híbrids permetran reduir el consum de combustible i les emissions a l'atmosfera, aspecte rellevant tenint present que han de recórrer milers de quilòmetres a l'any per tota la ciutat.

Zero emissions

El motor elèctric, amb bateries de liti i zero emissions, funciona a velocitats inferiors a 50 quilòmetres per hora, i s'adapta a les necessitats de circulació pel casc urbà. Quan es necessita més potència, es complementa amb el motor de combustió.

Tot i que el parc mòbil municipal ja disposa d'altres vehicles híbrids i elèctrics per a alguns serveis específics, aquest contracte, per un import que se situa al voltant dels 650.000 euros, és el més gran pel que fa a la quantitat de vehicles i despesa econòmica.

Desfibril·ladors automàtics

Com a mínim, dos d'aquests vehicles del model Toyota Prius s'equiparan amb desfibril·ladors automàtics.

Notícies relacionades

Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, va assenyalar a la presentació dels nous vehicles que aquesta incorporació "posa de manifest el compromís d'aquest Govern amb l'adequació de les eines de treball de la Guàrdia Urbana, i també amb l'aposta convençuda per la lluita contra la contaminació atmosfèrica i la millora de l'aire que respirem".

Més notícies de Badalona a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Cotxes