Anar al contingut

RENOVACIÓ

La Guàrdia Urbana de Badalona estrena cotxes ecològics

L'Ajuntament compra deu vehicles híbrids i no contaminants per valor de 650.000 euros

La posada en marxa de la mesura forma part del pla de renovació de la Policia local

El Periódico

badalona

Cotxe de la Guàrdia urbana i la Policia local. / periodico

Des d'aquest mes, la Guàrdia Urbana de Badalona disposa de 10 nous vehicles híbrids adaptats i equipats per a les funcions de la Policia local. 

Aquesta adquisició de l'Ajuntament de Badalona forma part de les mesures de millora i modernització de les eines de treball de la Guàrdia Urbana, que s'implementaran en els pròxims mesos, com les noves armilles d'ús unipersonal, renovació del vestuari i nous equips de comunicacions.

Aquests vehicles híbrids permetran reduir el consum de combustible i les emissions a l'atmosfera, aspecte rellevant tenint present que han de recórrer milers de quilòmetres a l'any per tota la ciutat.

Zero emissions

El motor elèctric, amb bateries de liti i zero emissions, funciona a velocitats inferiors a 50 quilòmetres per hora, i s'adapta a les necessitats de circulació pel casc urbà. Quan es necessita més potència, es complementa amb el motor de combustió.

Tot i que el parc mòbil municipal ja disposa d'altres vehicles híbrids i elèctrics per a alguns serveis específics, aquest contracte, per un import que se situa al voltant dels 650.000 euros, és el més gran pel que fa a la quantitat de vehicles i despesa econòmica.

Desfibril·ladors automàtics

Com a mínim, dos d'aquests vehicles del model Toyota Prius s'equiparan amb desfibril·ladors automàtics.

Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, ​​va assenyalar a la presentació dels nous vehicles que aquesta incorporació "posa de manifest el compromís d'aquest Govern amb l'adequació de les eines de treball de la Guàrdia Urbana, i també amb l'aposta convençuda per la lluita contra la contaminació atmosfèrica i la millora de l'aire que respirem".

Més notícies de Badalona a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes: Cotxes

0 Comentaris
cargando