"MALGRAT LES AMENACES"

L'alcaldessa de Badalona anuncia que obrirà els col·legis i posarà urnes

En un acte de l'ANC, Dolors Sabater fa una crida a "tombar el règim del 78" a través del referèndum

"La legitimitat força la legalitat i aquesta vegada també", defensa la regidora

Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona. 

Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona.  / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha garantit que a la seva ciutat es podrà votar en el referèndum de l'1 d'octubre malgrat "la suspensió del Tribunal Constitucional, malgrat el fiscal Maza, malgrat les amenaces i persecucions i malgrat els greuges democràtics".

"Badalona obrirà els col·legis, posarà les urnes i dirà a tots i cada uns dels seus veïns que podran votar amb normalitat", ha proclamat en un míting de campanya organitzat per l'ANC, Òmnium i Universitats per la República a la plaça Universitat de Barcelona davant unes mil persones.

Sabater, que ha reivindicat que la seva ciutat és la tercera en població de Catalunya, ha assegurat que aquest referèndum servirà per a tombar "el règim del 78 i permetrà la revolució de tots els pobles de l'Estat espanyol".

Al·lusió a la "no-violència"

"La legitimitat força la legalitat i aquesta vegada també", ha defensat Sabater, que ha assegurat que moltes de les conquistes socials històriques no tenien cobertura legal, i han sigut les mobilitzacions ciutadanes les que han permès que es legislés sobre elles.

Notícies relacionades

Ha recordat que el dia 2 d'octubre, després del referèndum, és el dia mundial de la no-violència pel naixement de Mahatma Gandhi, i ha acabat la seva intervenció citant el líder indi: "La no-violència és la força més gran a disposició de la humanitat. És més poderosa que l'arma de destrucció més poderós concebuda per l'home".

Més notícies de Badalona en l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA