La construcció del canal de Badalona no afectarà els aqüífers subterranis

El canal, que significarà l'aixecament de les vies del tren per permetre el pas dels vaixells, es començarà a construir a finals d'any

port-03

port-03

1
Es llegeix en minuts

El canal d'aigua que connectarà Badalona amb el port no tindrà un impacte significatiu sobre l'aqüífer subterrani de la capa freàtica de la zona, segons un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya, que han presentat aquest dilluns al Fòrum de Medi Ambient del Ajuntament de Badalona.

"El canal estarà a sobre d'un aqüífer dolç, però hem comprovat que només afectarà la vertical d'on estarà situat i, per tant, l'efecte serà mínim", ha assegurat el director del Departament d'Enginyeria Civil i Ambiental de la UPC, Xavier Sánches Vilà, durant la sessió ordinària del fòrum.

En un comunicat, l'Ajuntament de Badalona ha informat que aquest tipus d'estudis són habituals quan s'executen obres a prop del mar, degut a la possibilitat que l'aigua marina penetri a les zones interiors i afecti pous i aqüífers d'aigua dolça.

El canal, que significarà l'aixecament de les vies del tren per permetre el pas dels vaixells, està previst que comenci a construir-se a finals d'aquest any, quan es faran les obres del desviament del viaducte, i s'espera que pugui estar acabat com a màxim el 2019.

Notícies relacionades

En el fòrum hi ha pres part també representants dels grups municipals, del port de Badalona, d'entitats veïnals i ecologistes, així com tècnics de l'ajuntament.

En la sessió ordinària s'han discutir diversos temes, a part de l'estudi de la UPC, entre els quals destaquen les mesures previstes per l'administració badalonina per garantir els serveis i la seguretat durant la temporada d'estiu a les platges de Badalona.

Temes:

Ports