L'Ajuntament de Badalona i l'ICAB creen un punt d'orientació jurídica en matèria de clàusules abusives

El servei estarà disponible fins al pròxim 15 de juliol

badalonaicabclausulessol

badalonaicabclausulessol

1
Es llegeix en minuts
ACN / BADALONA

L'Ajuntament de Badalona i el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) han firmat aquest dilluns un conveni de col·laboració per habilitar un punt d'orientació jurídica a la ciutat en matèria de clàusules abusives.

El punt d'informació, es posarà en marxa en les instal·lacions del consistori i estarà obert fins al pròxim 15 de juliol.

L'objectiu és resoldre dubtes a tots aquells veïns del municipi que en tinguin, en relació amb l'existència de clàusules abusives, principalment clàusules terra, en les seves hipoteques, així com informar dels tràmits per reclamar la devolució dels imports indegudament cobrats per les entitats financeres.

L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha destacat que, en la línia de posar els drets de la ciutadania en el centre de l'acció política, el govern municipal ha vist necessari "donar tota la cobertura i assessorament legal possible als veïns i veïnes que han estat víctimes de les clàusules abusives per part de certes entitats financeres".

L'assessorament el duran a terme lletrats de l'ICAB amb acreditada experiència en l'àmbit de l'assistència jurídica gratuïta i, especialment, en dret civil i hipotecari.

Els advocats que prestin aquest servei també proporcionaran informació respecte del dret a l'assistència jurídica, d'acord amb el què estableix la Llei 1/1996, d'assistència jurídica gratuïta i el Decret 252/1996, del 5 de juliol.

 

Amb la posada en marxa d'aquest Punt d'Orientació Jurídica, tant l'ICAB com l'Ajuntament de Badalona volen donar resposta a l'augment de les peticions dels ciutadans de Badalona d'orientació jurídica en relació amb la possible existència de clàusules abusives en els seus contractes de préstec hipotecari.

Notícies relacionades

Aquesta inquietud ha estat motivada pel Reial Decret Llei 1/2017, del 20 de gener, 'de mesures urgents de protecció dels consumidors en matèria de clàusules terra', que preveu un mecanisme de resolució extrajudicial per reclamar imports indegudament cobrats per les entitats financeres.

Més notícies de Badalona