POBRESA ENERGÈTICA

Badalona es planteja no pagar la llum per pressionar les elèctriques

Sabater recorda que els veïns segueixen "patint talls intolerables"

Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona. 

Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona.  / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va anunciar ahir en roda de premsa que l’ajuntament es planteja deixar de pagar les factures de la llum per pressionar les companyies elèctriques i aconseguir que deixin de tallar el subministrament als que no poden abonar-lo.

Sabater va recordar que els veïns segueixen «patint talls» de llum «intolerables» i va afirmar que el consistori «entra en una fase de revisió de contractes» i de «plantejar-se deixar de pagar les factures», donat que considera que aquesta situació no es pot «sostenir més». L’alcaldessa va explicar que el consistori havia aportat «solucions tècniques» a les empreses subministradores perquè no tallessin l’electricitat a les famílies, però que «el treball col·laboratiu no ha donat fruits».

També va recordar que aquestes empreses «obtenen grans beneficis cada any» i va reclamar que «compleixin amb la seva obligació» de «garantir que el subministrament no es talli». El consistori espera poder reunir-se amb els «màxims directius de les elèctriques» per «establir acords» i «un pla de treball».

SITUACIÓ INSOSTENIBLE

Notícies relacionades

Aquest anunci es va produir després que la situació que viuen els inquilins d’alguns blocs de pisos del barri de Sant Roc s’hagi tornat insostenible. Els veïns afectats són de finques del voltant de l’avinguda d’Alfons XII, al seu pas pel barri de Sant Roc, però també de la zona del carrer de Pere Martell, al barri de Lloreda. En aquestes zones, la xarxa se sobrecarrega constantment, cosa que provoca talls en el subministrament dia rere dia que deixen sense llum centenars de veïns de manera recurrent.

Endesa assegura que té detectades les «incidències» i que treballa per resoldre cada cas. No obstant, apunten que la xarxa «ni està en mal estat ni hi ha una falta de manteniment». El motiu de les sobrecàrregues –al·leguen– és perquè en molts casos hi ha pisos que tenen la llum punxada, però qui paga les conseqüències és la resta de veïns, com ja va passar fa mesos al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs. 

325.000 euros per reparar el pont del Petroli

El consistori habilitarà una partida «amb caràcter extraordinari» per fer front a les despeses, que es presentarà en el pròxim ple municipal.