Badalona torna a classe amb quatre grups més de Secundària

L'alcaldessa, Dolors Sabater, convida el professorat a ser "atrevit" perquè diu que té a les seves mans "l'eina més poderosa del món"

escola-primria-ajb mitja

escola-primria-ajb mitja

1
Es llegeix en minuts
M.B. / BADALONA

Un total de 31.700 alumnes d'educació infantil, primària i secundària obligatòria comencen aquest setembre el curs escolar 2016-2017 a Badalona. D'aquest total, 21.500 alumnes faran Primària i 9.600 faran Secundària.

Els de Secundària seran, amb escreix, els estudiants que més creixen en la ciutat, en una tònica que es repeteix a altres grans ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Així doncs, Badalona obre per a aquest any escolar quatre nous grups de secundària, que s'emplaçaran als instituts públics de Barres i Ones, Eugeni D'Ors, Isaac Albéniz i Julia Minguell. També hi ha hagut un canvi de grup de l'institut La Pineda cap a l'institut Pau Casals, per respondre a la demanda de la zona.

ELS ALUMNES DE SECUNDÀRIA SEGUIRAN AUGMENTANT

La quarta tinenta d'Alcaldia i regidora de Badalona Educadora, Laia Sabater, ha explicat que "es confirma a la ciutat l'augment de demanda de Secundària, un increment d'alumnes que s'intensificarà en els propers anys".

"Per aquest motiu, l'Ajuntament treballarà conjuntament amb el Departament d'Ensenyament per respondre a aquest augment de demanda amb solucions no provisionals i dignes per a l'alumnat de Badalona", ha afegit.

Pel que fa a Primària, després d'oferir tots els grups d'escola pública en període de preinscripció, a Badalona es tanquen dos grups de P3 a l'escola Feliu i Vegués i un grup a l'escola Baldomer Solà. Per una altra part, s'obre un grup de primer de Primària a l'escola Alexandre Galí.

A més, el passat 7 de setembre va començar el curs escolar a les escoles infantils municipals, amb un total de 600 alumnes, cosa que significa que totes les places estan ocupades.

PROFESSORS "ATREVITS I AMBICIOSOS"

En l'acte d'inauguració del nou curs que es va celebrar a l'Escola Progrés, l'alcaldessa Dolores Sabater va afirmar que "tots els docents comparteixen una visió d'esperança en el canvi de la Humanitat, perquè amb el seu treball diari està incidint en com seran les persones més endavant".

De fet, “el professorat té a les seves mans l'eina més important per canviar el món", va sentenciar Sabater, qui també va demanar als docents que siguin "revolucionaris, atrevits i ambiciosos en els objectius”.

Notícies relacionades

I és que, en paraules de l'alcaldessa, “és cert que des de les aules no es pot canviar tot, però sí es poden marcar camins per a les persones que estan creixent".

Més notícies de Badalona