Uns 200 voluntaris troben una quarantena de persones sense sostre a Badalona

Els ajuntaments de Badalona, Barcelona i Sant Adrià de Besòs coordinen l'acció per radiografiar la situació actual d'aquest col·lectiu

foto 3084004

foto 3084004

1
Es llegeix en minuts
M.B. / ACN / BADALONA

Badalona mobilitza 200 voluntaris per fer un recompte de les persones que malviuen en places i carrers de la ciutat i, en tan sols una nit, troba una quarantena d'individus sense sostre.

L'acció es va portar a terme de forma coordinada amb Barcelona i Sant Adrià Besòs, ciutats que també van congregar un miler de voluntaris organitzats amb nombroses entitats socials i del tercer sector com la Creu Roja, la Fundació Arrels, la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar, entre altres.

La recerca es va posar en marxa poc abans de la mitjanit del dijous 19 de maig. Fins a 182 persones repartides en disset grups es van distribuir pels diferents barris de la ciutat per recórrer carrer per carrer i plaça per plaça a la recerca de persones sense sostre. En poc més de dues hores es va acabar l'acció, havent localitzat 39 persones sense sostre.

RADIOGRAFIAR LA PROBLEMÀTICA

El director de la Fundació Acollida i Esperança, Mikhaïl Acosta, va explicar que el principal objectiu és aconseguir aquesta xifra per poder "dimensionar" la problemàtica i fer-la servir per plantejar respostes. En aquest sentit, l'alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, va afirmar que aquest és un "pas imprescindible" per poder planificar accions.

 

Els voluntaris que van participar en la iniciativa destaquen la tasca sensibilitzadora d'aquesta acció. Casto García, un dels coordinadors de grup, espera que el treball d'aquesta matinada del dijous "no s'acabi aquí" i va demanar a les administracions que donessin "acollida" als sense sostre perquè deixin de malviure al carrer.

 

Notícies relacionades

Conchita González, una veïna del centre que ha participat en la investigació, va explicar, minuts abans d'iniciar el recompte: "A vegades tens la necessitat d'ajudar a aquestes persones donant algunes monedes, però això no és la solució. La solució ha d'arribar a nivell de comunitat".

Més notícies de Badalona