Guardó d'abast mundial

Badalona llueix cinc banderes blaves

La ciutat té tres distintius a les platges, un a l'Escola del Mar i un altre al Port de Badalona

1
Es llegeix en minuts

La ‘Platja dels Pescadors’ (tram del litoral badaloní situat entre el carrer de Mar i el carrer de Sant Domènec), la platja ‘Cristall-Barca Maria’ (tram comprès entre la Riera Canyadó i el passatge Cussó) i a les platges de l'Estació-Pont del Petroli-Coco (tram comprès entre l'avinguda de Martí Pujol i el Port) llueixen a partir d'avui el distintiu Bandera Blava atorgat per l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l'Educació ambiental (ADEAC-FEE).

Així doncs, la ‘Platja dels Pescadors’ recupera aquest any la bandera blava que l'any passat no va ser concedida per l'ADEAC després de quatre anys consecutius d'anar renovant l'obtenció.

El distintiu bandera blava, guardó d'abast mundial, reconeix que la platja compleix amb criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat, i que disposa d'informació i d'una gestió ambiental adequada.

En concret, entre els requisits per poder optar a aquest distintiu destaca l'obligatorietat de disposar d'informació actualitzada de la qualitat de l'aigua de bany, realitzar activitats relacionades amb la informació i educació ambiental, garantir la neteja i la recollida selectiva de residus, donar un servei professional de salvament i socorrisme i que la platja estigui adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, entre altres.

Notícies relacionades

L'Escola de Mar, Centre d'Estudis Marins de Badalona, s'ha convertit per sisè any en Centre Bandera Blava com a equipament obert al públic on es realitzen tasques pedagògiques per a escoles en matèria d'ecosistemes marins i activitats de difusió ambiental per a la ciutadania en general. També s'ha atorgat el guardó Bandera Blava a Marina Badalona pel Port.

Més notícies de Badalona