ELECCIONS MUNICIPALS

Oriol Lladó: "ERC tindrà un paper clau en el futur govern municipal"

El líder de la formació preveu recuperar la representació en el consistori amb una proposta renovada per transformar la ciutat

1
Es llegeix en minuts
QUERALT FLOTATS / Badalona

Mai ha sigut alcaldable ni s'ha dedicat a la política (és periodista de professió), però Oriol Lladó, elegit per encapçalar la llista d'ERC, té clar que la seva formació recuperarà la representació al consistori de Badalona en les pròximes eleccions municipals. “Tindrem un paper clau en el futur govern de la nostra ciutat, n'estem convençuts”, assegura.

Per als republicans, les del 24 de maig seran les eleccions més importants de la ciutat en molts anys. “Per a nosaltres tenen una significació similar a les del 79. Tornem a estar en un moment constituent, tant en clau nacional --en ple camí cap a una república-- com municipal, on s'ha de repensar la ciutat després d'un pèssim govern del PP”, explica.

De moment, ERC ja ha sumat amb diferents col·lectius i ha elaborat un document de governabilitat amb ICV-EUiA i Avancem-MES per després del 24-M. Un acord que s'allunya de la proposta de Ferran Falcó (CiU) de fer un front comú amb totes les forces contràries a Albiol.

“No som professionals de la política”, confessa Lladó, que comparteix candidatura amb molta gent ‘nova’, que no ha estat mai en un càrrec electe i que aporta frescor i aires de renovació a la proposta republicana. “La nostra campanya està al costat de la gent, escoltant i ajudant”, argumenta Lladó.

La formació defensa un projecte obert, que reivindiqui el pes de Badalona en l'àrea metropolitana; un govern participatiu i transparent; l'aposta per una economia de valor afegit; uns pressupostos més socials i un missatge clar en favor de la independència.

Notícies relacionades

Un treball que passa per superar la “recepta” d'Albiol i que implica “sumar amb qui faci falta per recuperar l'alcaldia per a la gent”, assegura Lladó. Un dels actors amb qui podria sumar ERC és Podem de qui Lladó admira “la capacitat que té per incorporar gent: crec que ens podrem entendre en clau de ciutat”, conclou.

Més notícies de Badalona