Anar al contingut

Badalona aconsegueix per primera vegada tres banderes blaves per a les seves platges

L'Escola del Mar i el port de Badalona també han aconseguit distintius bandera blava

L. N. / Badalona

Aquest estiu dues noves banderes blaves onejaran al litoral de Badalona. La ciutat passa de tenir una única platja amb aquest distintiu de qualitat a, per primera vegada, tres trams de costa amb aquesta qualificació.

Per quart any consecutiu, la platja dels Pescadors torna a rebre el reconeixement Bandera Blava, i a aquest tram, situat entre el carrer de Mar i el de Sant Domènec, s'hi sumen la platja Cristall-Barca Maria i el nou tram del passeig marítim.

El distintiu Bandera Blava, guardó d'abast mundial, reconeix que les platges compleixen amb criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat, així com que disposen d'una informació i gestió ambiental apropiada.

En concret, entre els requisits per poder optar a aquest distintiu destaca l'obligatorietat de disposar d'informació actualitzada de la qualitat de l'aigua de bany, realitzar activitats relacionades amb la informació i educació ambiental, garantir la neteja i la recollida selectiva de residus, donar un servei professional de salvament i socorrisme i que la platja estigui adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, entre altres.

Reconeixement per a l'Escola del Mar i el port

Per una altra part, l'Escola del Mar s'ha convertit, també per quart any consecutiu, en Centre Bandera Blava com a equipament obert al públic on es realitzen tasques pedagògiques per a escoles en matèria d'ecosistemes marins.

També el port de Badalona, que optava per primera vegada el distintiu de Bandera Blava, ha aconseguit aquesta qualificació, que s'atorga als ports que compleixen uns estàndards de bones pràctiques ambientals, informació ambiental, legalitat i bon manteniment de les instal·lacions i temes de seguretat.

Llegiu altres informacions de la ciutat a l'edició local de Badalona d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

0 Comentaris
cargando