El Dimoni de Badalona del 2013 és obra de l'artista Raquel Riera

El disseny del dimoni que es cremarà la nit del 10 de maig està inspirat en els pescadors que van ser l'origen de la tradició

La imatge del Dimoni de Badalona del 2013 va ser presentada per l’alcalde Xavier García Albiol, la regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, juntament amb la dissenyadora guanyadora, Raquel Riera.

La imatge del Dimoni de Badalona del 2013 va ser presentada per l’alcalde Xavier García Albiol, la regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, juntament amb la dissenyadora guanyadora, Raquel Riera. / AJUNTAMENT DE BADALONA

1
Es llegeix en minuts
J.S. / Badalona

La badalonina Raquel Riera ha estat la guanyadora del quinzè premi de disseny del Dimoni de Badalona-Crema'l tu!, segons ha acordat el jurat reunit aquesta setmana. Així, el dimoni que aquest 2013 es cremarà durant les Festes de Maig de Badalona està inspirat en els pescadors que van ser l'origen de la tradició de la cremada del dimoni.

Segons Raquel Riera, l'obra titulada 'Badalona a la vista' s'inspira en l'al·lusió als pescadors que el Baró de Maldà cita en la seva obra 'Calaix de sastre'. L'autor descriu l'any 1785 com uns pescadors cremaven una figura a la platja de Badalona. A partir d'aquest fet, els membres de la Confraria de Sant Anastasi van crear el 1940 l'actual Cremada del Dimoni, que l'any 1991 va ser declarada d'interès turístic per la Generalitat de Catalunya. 

Raquel Riera va néixer a Badalona el 1988. Va estudiar il·lustració a l'Escola d'Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona i actualment està estudiant Educació Infantil a la Universitat de Barcelona.

Notícies relacionades

El premi per a aquest disseny guanyador és de 1.000 euros però, a més, tindrà el reconeixement de tota la ciutat ja que un constructor donarà forma al dibuix i es plantarà a la platja uns dies abans de la Cremada del Dimoni, a la vista de tota la ciutadania.

La Cremada del Dimoni, que se celebra la nit del 10 de maig, vigília de Sant Anastasi (copatró de Badalona), és l'acte central de les Festes de Maig i un dels esdeveniments culturals més emblemàtics i participatius que se celebren a la ciutat.