Portada

Actualitat

Esports

Cultura

Extra

Entre tots

Vídeos

Serveis

TENIA 77 ANYS

Mor John Mahoney, l'inoblidable pare de 'Frasier'

L'actor britànic va interpretar durant 11 temporades el personatge de Martin Crane, pel qual va estar nominat als Globus d'Or i als Emmy

Matt Sayles

L'actor John Mahoney, conegut per interpretar Martin Crane en les 11 temporades de la sèrie Frasier (NBC), va morir diumenge passat a Chicago. Segons ha informat el seu mànager, Paul Martino, al mitjà especialitzat The Hollywood Reporter, l'actor britànic rebia cures pal·liatives des de fa un temps.

El personatge de Martin Crane, pare de Frasier Crane (Kelsey Grammer) i Niles Crane (David Hyde Pierce) en la cèlebre comèdia televisiva Frasier, va ser la pàgina més destacada i recordada de la carrera de Mahoney, que per aquest paper va estar doblement nominat als Globus d'Or i als premis Emmy. ​

John Mahoney, en el seu paper de pare de Frasier, Martin Crane. / 

L'intèrpret va participar en els 263 episodis que van compondre les 11 temporades de Frasier.

Mahoney va néixer a Blackpool (Regne Unit), però va obtenir la nacionalitat nord-americana per servir a l'Exèrcit i va residir en aquest país durant bona part de la seva vida.

Actor tardà

Els seus començaments tardans en el món de la interpretació, quan ja tenia al voltant de 40 anys, van ser al circuit de teatres de Chicago, on l'actor John Malkovich el va animar a incorporar-se a la companyia teatral Steppenwolf.

Posteriorment, va fer el salt a Nova York i el 1986 va guanyar un premi Tony per l'obra The House of Blue Leaves.

Al cine, Mahoney va deixar la seva empremta en cintes com Tin Men (1987), de Barry Levinson, Moonstruck (1987), de Norman Jewison.

A més del seu exitós pas per Frasier (del 1993 al 2004), Mahoney va participar en altres produccions per a la petita pantalla com In Treatment o Hot in Cleveland.

 

Temes: Sèries

Outbrain