Tele

'DONA DEL TEMPS' VETERANA

Mònica López celebra els seus 20 anys de meteoròloga amb un àlbum de fotos

La presentadora catalana repassa a Twitter la seva trajectòria professional amb imatges de les seves tres etapes parlant del temps

Juan Carlos Rosado / Madrid

Mònica López ha volgut celebrar com manen les xarxes socials els seus 20 anys entre isòbares, anticiclons i baixes pressions. A la dona del temps de TVE se li va ocórrer penjar a Twitter una llarga seqüència de fotografies i vídeos per commemorar les seves dues dècades com a meteoròloga televisiva, iniciativa que ha sigut rebuda amb entusiasme per la seva legió de seguidors. En aquesta sèrie d’imatges es pot contemplar la presentadora lleidatana en les diferents etapes per les quals ha discorregut la seva ja dilatada trajectòria professional, sempre enganxada a la informació meteorològica. Si se l’hagués de premiar amb un càrrec, segur que li aniria de meravella la cobejada cartera d’'El Ministerio del Tiempo'.

 La física catalana (la Seu d’Urgell, 1975), que va forjar gran part del seu prestigi professional amb Josep Cuní a 'Els matins' de TV-3, està molt satisfeta dels resultats del seu particular àlbum visual. «El 15 de setembre es van complir 20 anys del meu debut televisiu i se’m va ocórrer explicar-ho de forma especial fent un repàs de la meva trajectòria --diu–. Em va semblar una idea divertida posar fotos dels diferents moments de la meva vida professional». Pensat i fet. La Mònica va començar a rescatar les imatges de la seva vida. «Vaig començar amb un parell de fotos antigues que tenia i a partir d’allà vaig anar esgranant el que m’ha anat passant en aquests 20 anys, primer a les plataformes digitals, després a TV-3 i finalment a TVE», explica.

Però com que hi ha situacions en què resulta impossible separar la vida professional de la familiar, en aquesta biografia virtual s’han colat imatges alienes al fenomen meteorològic. «He inclòs algunes coses personals, com els famosos embarassos de les meves filles que es van poder contemplar quan presentava el temps». Aquells estats de bona esperança van suscitar tendresa i comentaris. «Em preguntaven pel carrer quants fills havia tingut perquè se’ls van fer molt llargs els meus embarassos», comenta divertida. També va incloure al reportatge fotogràfic la feliç notícia del recent premi Ondas i la publicació dels seus llibres. «Vaig posar el meu comiat d’'Els matins' amb un vídeo llarguíssim on tota l’estona ploro», i recorda entre rialles el muntatge que va fer el programa APM? amb fragments de frases seves: «Sembla que faig un discurs una mica pornogràfic».

L’esforç recopilador ha valgut la pena a la vista dels comentaris a la xarxa. «La gent ha reaccionat amb moltíssim afecte i he rebut molts missatges de felicitació pels meus 20 anys: em desitgen que m’hi estigui 20 més, tot i que em semblen molts», afirma. També hi ha hagut molts seguidors que s’han quedat sorpresos perquè no els sortien els comptes: «Em deien que hauria de ser una menor quan vaig començar, però ja en tinc 42, encara que els agraeixo el piropo».

Disposada a repetir

La meteoròloga no es decanta per una de les seves tres etapes professionals, perquè «han sigut diferents». Dels inicis a Vía Digital i Canal Satélite es queda amb l’«emoció» del començament i la «intensitat» amb què treballava.

«L’evolució professional per la qual passes és brutal i quan penso que van ser quatre anys tinc la sensació que eren tres mesos perquè va ser vertiginós». A 'Els matins' de TV-3 va adquirir la maduresa necessària per sobreviure en la professió: «Va ser una etapa molt plena, ja que aquells anys en vaig aprendre moltíssim i vaig fer moltes coses diferents, com reportatges, directes des d’un molí de vent, entrevistes, secció de plantes…» La consolidació li va arribar a TVE, on ha pogut jugar amb innovacions de les quals se sent orgullosa. «Vaig arribar a la tele estatal amb un equip molt bo i crec que hem canviat la meteorologia».

Outbrain