Portada

Actualitat

Esports

Cultura

Extra

Entre tots

Vídeos

Serveis

El cas de Diana Quer revifa el debat de la violència masclista i altres notícies del dia, en un minut

Lavandeira jr

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) Indignació perquè Espanya no considera Diana Quer víctima del masclisme. Juristes i col·lectius feministes exigeixen al Govern que tracti les agressions fora de la parella com a violència de gènere. T'expliquem com és 'el Chicle', un violador en sèrie que encaixa en el perfil de psicòpata i a qui la Guàrdia Civil perseguia des de feia més d'un any

2) El Govern assumeix que el nou finançament autonòmic no s'aplicarà fins al 2019. El retard en la formació d'un nou Executiu de la Generalitat demorarà les negociacions.

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, després de rebre l'informe sobre finançament autonòmic entregat pels experts el 27 de juliol.  /EFE / EMILIO NARANJO

3) Unes membranes 'made in Tarragona' aconsegueixen atrapar el diòxid de carboni. El sistema es podria utilitzar per purificar el biogàs sense necessitat d'energia i per filtrar els fums de les indústries.

Mabel Torrens, Vanesa Lillo i Cristina Sáenz de Pipaón, investigadores de l'ICIQ, observen les membranes filtradores de diòxid de carboni (CO2). /JOAN REVILLAS

4) El que llegirem el 2018. John Le Carré, J. K. Rowling i Fernando Aramburu firmen algunes de les novetats que ens seduiran. Les lletres catalanes, amb Albert Villaró, Joan-Lluís Lluís i Màrius Serra, escalfaran motors per a Sant Jordi.

L'escriptor britànic John Le Carré. / EL PERIÓDICO

5/ 'Boom' de demanda de banderes de Tabàrnia. Una empresa de Barcelona assegura que ha hagut de tornar abans de les vacances per atendre les peticions.

Una imatge del mapa i la bandera de Tabàrnia, publicada al seu compte oficial de Twitter. /EL PERIÓDICO (TWITTER / @BCNISNOTCAT_)

Outbrain