Portada

Actualitat

Esports

Cultura

Extra

Entre tots

Vídeos

Serveis

POLÈMICA PER LES CÀRREGUES POLICIALS

Millo demana disculpes per les càrregues policials de l'1-O: "Ho lamento moltíssim i demano excuses"

El delegat del Govern assenyala la Generalitat per haver "provocat" la situació

ALEJANDRO GARCIA

El delegat del Govern central a Catalunya, Enric Millo, ha demanat disculpes en nom dels agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per les "possibles conseqüències" de les càrregues policials de l'1-O, abans d'assenyalar el Govern de la Generalitat com a responsable d'haver "provocat" la situació.

"Ho lamento moltíssim i demano excuses perquè no voldria que li passés a cap persona que hagi de ser atesa o haver patit una lesió", ha afegit Millo en una entrevista a TV-3 '. La Generalitat ha xifrat en gairebé 800 els ferits d'aquesta jornada, encara que la fiscalia considera que les càrregues policials "no van afectar la convivència".

No obstant, el delegat de la Generalitat ha acusat el Govern central i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d'animar els ciutadans a anar a votar quan sabia que hi havia una ordre judicial per impedir-ho.

Per una altra part, Millo ha considerat que els  Mossos d'Esquadra hauran d'impedir que se celebri un eventual ple del Parlament per proclamar una declaració unilateral d'independència (DUI) perquè, "de moment", són el cos amb competències en seguretat ciutadana.

Outbrain