Política

Amnistia Internacional considera que el Govern cessat i els presidents d'ANC i Ňmnium no són "presos de conscičncia"

L'organització destaca que estan acusats d'actuacions tipificades com a delicte

JUAN MANUEL PRATS

El Periódico / Barcelona

Amnistia Internacional considera que no es pot denominar "presos de conscičncia" ni els líders de l'ANC i Ňmnium Cultural, Jordi Sŕnchez i Jordi Cuixart, respectivament, ni els consellers del Govern catalŕ que estan en presó preventiva.

L'organització defensora dels drets humans aclareix que no utilitza el terme pres polític perquč no existeix una definició a nivell internacional i, per aixň, prefereix l'expressió "pres de conscičncia". En qualsevol cas, considera que cap d'ells compleix els requisits per ser denominats com a tal.

"No considerem els membres del Govern presos de conscičncia perquč són acusats d'actuacions que poden constituir delicte. Fins al moment, tampoc considerem pres de conscičncia els Jordis, perň sí que demanem la retirada dels cŕrrecs de sedició i que es posi fi al seu empresonament provisional", han assenyalat des d'Amnistia Internacional Espanya.

Malgrat no considerar-los presos de conscičncia, aquesta organització ha assegurat que estŕ fent un "seguiment" sobre les garanties d'un judici just tant per als exmembres del Govern com per als membres de la Mesa del Parlament. "Les autoritats judicials han de garantir que la discrecionalitat de la fiscalia no s'exerceix de manera arbitrŕria desproporcionada", ha defensat finalment Amnistia.

Outbrain