Portada

Actualitat

Esports

Cultura

Extra

Entre tots

Vídeos

Serveis

EL GRAN GUARDÓ DE LES LLETRES

El Nobel de literatura es donarà a conèixer aquest dijous

Ngugi Wa Thiong'o, Murakami, Atwood, Oz, Magris i Marías són els favorits pels apostadors

Jonas Ekstromer

El nom del guanyador del premi Nobel de literatura es coneixerà aquest dijous, 5 d'octubre. A diferència de la resta de cerimònies d'entrega dels Nobel, la data del de literatura s'anuncia en l'últim moment, i pot oscil·lar entre el primer i el segon dijous d'octubre. De fet, al calendari original d'anuncis dels guardons quedaven vacants, disponibles per ser utilitzables, tant el dijous 5 com el dijous 12 d'octubre.

La secretària permanent de l'Acadèmia Sueca, Sara Danius, compareixerà aquest dijous a les 13 hores per anunciar el premi en directe. L'anunci serà retransmès en directe des de la pàgina web de l'acadèmia.

Favorits segons les apostes

Dilluns a les 14.30 hores, tres dies abans de la comunicació de la decisió, la casa d'apostes Ladbrokes tenia com a principals favorits per rebre el premi, per aquest ordre, Ngugi Wa Thiong'o (les apostes per ell es cotitzen a 4/1), Haruki Murakami (5/1), Margaret Atwood (6/1), Amos Oz (10/1), Claudio Magris (10/1) i Javier Marías (10/1). Un rànquing que no té res a veure amb la decisió del reduït grup d'acadèmics suecs, sinó amb quants apostadors anònims es juguen els seus diners pel nom d'un escriptor... encara que en algunes edicions s'han detectat sobtades i sospitoses escalades en la cotització d'autors que finalment han sigut premiats.

Els segueixen Don DeLillo, Yan Lianke, Ko Un, Jon Fosse, Antonio Lobo Antunes, César Aira, Ismail Kadare, Laszlo Krasznahorkai Abraham B Yehoshua.

Dimarts, les posicions s'havien mogut lleugerament, amb la irrupció de Ko Un i Yan Lianke al cinquè i sisè llocs.

  

Outbrain