Portada

Actualitat

Esports

Cultura

Extra

Entre tots

Vídeos

Serveis

Mor l'actor Pedro Osinaga

El popular intèrpret, de 81 anys, va rebre la Medalla d'or al Mèrit de les Belles Arts el 1999

ZIPI

L'actor navarrès Pedro Osinaga ha mort aquesta tarda als 81 anys a Madrid, segons ha informat a EFE el seu amic Jesús Cimarro, empresari teatral. La capella ardent amb les restes mortals de l'actor, que va néixer el 15 de desembre de 1936, s'instal·larà al tanatori de la M-30 de Madrid.

Pedro Osinaga, encara que havia passat molts anys allunyat del món del teatre, ha sigut un dels actors espanyols més populars. El navarrès va recórrer amb la seva companyia nombrosos teatres i va protagonitzar comèdies de molt èxit com "Sé infiel y no mires con quién", del dramaturg anglès Ray Cooney, durant catorze anys (1971 i 1985), un període en que va ser vista per més de vuit milions d'espectadors en més de deu mil representacions.

L'actor, guardonat amb la Medalla d'Or al Mèrit de les Belles Arts el 1999 i el XV Premio de Teatro Pepe Isbert el 2011, va intervenir en pel·lícules com "Don Juan" (1974), "Cuentos de las sábanas blancas" (1977) o "Requien por un empleado" (1978).

Els seus inicis 

Osinaga va arribar molt jove a Madrid després d'obtenir una beca per estudiar música i va començar la seva trajectòria artística en el món de la sarsuela, sobretot com a baríton. Entre els seus últims treballs figura "La estraña pareja", de Neil Simon, que va protagonitzar amb Joaquín Kremel.

Outbrain