Portada

Actualitat

Esports

Cultura

Extra

Entre tots

Vídeos

Serveis

LA CANTANT ÉS D'ORIGEN CATALÀ

Una banda heavy de Virgínia triomfa amb 'The reapers', la seva versió d''Els Segadors'

El grup A Sound of Thunder suma 1,2 milions de visites a Youtube amb l'agressiva versió en anglès de l'himne català

periodico

Una versió heavy de l'himne de Catalunya, 'Els Segadors', interpretada per una banda independent de Virgínia, ja suma 1,2 milions de visites al vídeo de Youtube que reprodueix el tema amb la lletra adaptada, en anglès i català. Heavy no només per l'estil musical, per cert, sinó també en la reinterpretació de la lletra: les falçs passen a ser dalles i l'enemic no només retrocedirà davant l'ímpetu dels segadors ('The reapers' en el títol de la versió nord-americana) sinó que, a més, els espera un destí més explícit: "Destrueix els enemics, la seva supèrbia els ha condemnat a mort".

Es tracta d'A Sound of Thunder, un grup de heavy actiu des del 2008 però fins ara més aviat desconegut, tenia previst llançar el seu disc 'It was metal' l'any que ve. Però la difusió en les xarxes del tema ho ha accelerat tot, i en vigílies de les eleccions de desembre tenen prevista fins i tot una gira per Catalunya 

La cantant del grup, Nina Osegueda, és de mare catalana, i inicialment va incloure la cançó en homenatge a ella. "Teníem un parell de singles que planejàvem difondre com a avançament per ensenyar com sonaria el nostre àlbum, però quan es va fer el referèndum i 800 persones van ser ferides per la policia mentre intentaven votar vaig pensar que podríem provar i treure la cançó per mostrar el nostre suport contra la brutalitat policial", ha declarat Osegueda a l'agència Reuters.

La cançó ha sigut traduïda a l'anglès però mantenint-ne alguns versos en català, una llengua que Osegueda no parla, cosa que es fa evident en la pronunciació a l'hora d'interpretar la cançó. No obstant, sí que ha visitat sovint Catalunya durant les vacances. "Però ara la relació és molt més profunda perquè hi ha tanta gent allà que ha vist la nostra cançó", explica la cantant. Fins i tot s'han animat a llançar una campanya de crowdfunding: si arriben als 60.000 dòlars en què l'han pressupostat, tornaran a gravar la cançó íntegrament en català.

El grup ha preparat una samarreta especial per a la gira per Catalunya, amb actuacions almenys a Barcelona (el 6 de desembre a Razzmatazz), Tarragona (4 de desembre) i Terrassa (2 de desembre, Faktoria d'Arts) i batejada com The Segadors Tour, amb una versió de la portada del seu disc que incorpora la senyera.

Aquesta és la lletra de la versió d'A Sound of Thunder:

"Now is the time reapers
You can see your vengeance is nigh
So when june comes again
Sharpen your blades
Raise them high
Raise up your scythes
Raise up
Reap the glory of the land.

And the enemy will tremble
When thet see our symbols raised
Just as we cut the golden ears of wheat
Now they will see us cut our chains
Raise up your scythes
Raise up
Defenders of the land

Catalunya triomfant
Our land wil be bountiful again
Destroy the enemy
Their conceit has sentenced them to death
Raise up your scythes (3)
Defenders of the land
Raise up your scythes

Catalunya triomfant
Tornarà a ser rica i plena
Endarrere aquesta gent
Tan ufana i tan superba
Bon cop de Falç
Raise up your scythes defenders of the land
Raise up your scyhes

Catalunya triomfant
Our land wil be bountiful again
Their conceit has sentenced them to death
Raise up your scythes (3)
Defenders of the land
Raise up your scythes".

Temes: Música

Outbrain