Portada

Actualitat

Esports

Cultura

Extra

Entre tots

Vídeos

Serveis

Fuga espectacular de presos d'una presó alemanya entre Nadal i Cap d'Any

Els detinguts van ser filmats pel circuit de TV quan atacaven el sistema de ventilació

Paul Zinken

Nou detinguts s'han escapat d'una presó de Berlín entre Nadal i Cap d'Any. Quatre ho van fer en una espectacular fuga filmada per les càmeres de vigilància sense que cap persona hi intervingués, han informat aquest dimarts les autoritats locals. 

Aquests últims, d'entre 28 i 35 anys, van aconseguir fugar-se atacant els panells de ventilació gràcies al robatori d'una eina sostreta del taller en què treballaven. L'assumpte ha generat una gran polseguera a Alemanya perquè les càmeres de televisió de circuit tancat han filmat els detinguts durant la fuga.

Els presos complien penes per robatori a mà armada, ferides greus o estafa. 

Els altres fugits disfrutaven d'un règim de semillibertat i no van tornar a la presó quan se'ls esperava. Dels nou evadits, dos s'han entregat i set són buscats per la policia.  

L'oposició municipal ha reclamat la dimissió de l'encarregat de Justícia, Dirk Behrendt. Ha d'assumir les seves responsabilitats perquè la presó de Plötzense s'ha convertit en una casa amb les portes obertes, segons el responsable del Partit Liberal (FDP). 

Aquesta presó acull en l'actualitat més de 350 detinguts, i va ser l'escenari de milers d'execucions durant el període nazi.     

Temes: Berlín · Alemanya

Outbrain