Portada

Actualitat

Esports

Cultura

Extra

Entre tots

Vídeos

Serveis

IMATGES VIRALS

Acomiadada una dona per fer-li la 'peineta' a Trump

"Torna a estar al maleït camp de golf", va pensar Juli Briskman quan va passar en bicicleta al costat de la comitiva del president dels EUA

BRENDAN SMIALOWSKI (AFP)

Juli Briskman no s'ho va pensar dues vegades quan, el 28 d'octubre, va passar en bicicleta pel costat de la comitiva de Donald Trump, que havia anat a jugar al seu club de golf a 40 quilòmetres de la Casa Blanca, i li va dedicar una peineta al president. El gest i la imatge, que s'ha fet viral, li ha costat a aquesta dona, mare soltera de dos nens, el seu lloc de treball en una firma constructora que treballa per al Govern i l'Exèrcit dels EUA. Un acomiadament que ha despertat una intensa onada de crítiques.

"Em va passar pel costat i em va començar a bullir la sang", ha explicat al Huffington Post aquesta votant demòcrata que viu a prop del club de golf de Trump, al costat del riu Potomac. "Vaig pensar en tots els immigrants, en els que han perdut l'assistència de l'Obamacare, a Puerto Rico, que segueix sense subministrament elèctric i em vaig dir 'torna a estar al maleït camp de golf'" i, instintivament, sense deixar de pedalejar, va elevar el dit cor cap al president.

El gest va ser captat pel fotògraf d'AFP Brendan Smialowski i la imatge s'ha viralitzat. Briskman ha contribuït a això, ja que va compartir la imatge als seus comptes de Facebook i Twitter i l'ha convertit en la seva imatge de perfil.

Es desconeix si Trump va veure el gest en directe. Els que sí que el van veure, a posteriori, van ser els caps de Briskman a Akima LLC. Tres dies més tard li van comunicar que estava acomiadada. Com a argument, li van dir que "no podia compartir coses obscenes a les xarxes socials". "Van considerar que fer-li la peineta era obscè", ha assenyalat la dona, que ha aprofitat per recordar que "un company home a Akima va fer a les seves xarxes comentaris contra els liberals i no va ser acomiadat. ¿Això és menys obscè que fer la peineta? ¿És just?", s'ha preguntat Briskman.

Les xarxes han sortit en defensa seva, qualificant-la d'"heroïna", carregant contra Akima i defensant la llibertat d'expressió.

Outbrain