Gent

L'ESTAMPAT PRÍNCEP DE GAL·LES

¿Què tenen en comú Marta Ortega i Melania Trump?

Els quadros 'british' popularitzats per Eduard VII són la tendència estrella de la temporada

Carmen Martin
JOHN MOORE

Mireya Roca / Barcelona

Marta Ortega i Melania Trump tenen una cosa en comú. A totes dues els agrada el príncep de Gal·les. Parlem dels coneguts quadros d’origen escocès, que han tornat per convertir-se en una de les tendències estrella d’aquesta tardor. Faldilles, pantalons, abrics, bruses, tops, vestits, capes, granotes i 'blazers' llueixen aquest print elegant que es pot portar de dia i de nit i tant en home com en dona. 

Fem història. Va ser el rei Eduard VIII, príncep de Gal·les primer i duc de Windsor després, un model d’elegància en la seva època, el gran impulsor d’aquest sobri i sofert estampat, que va acabar lluint tant l’aristocràcia com el poble. L’estampat ha sigut reproduït des d’aleshores en diferents èpoques i versions.

I com que els clàssics són els nous bàsics, nombrosos dissenyadors i firmes han apostat per una revisió. Ralph Lauren, Off-White, Calvin Klein, Chanel, Jason Wu Balenciaga han incorporat aquest estampat a les seves col·leccions. Alexander Wang ha fet un pas més i tot i ha renovat el vestit clàssic amb un joc de superposicions.

Darrere les marques de luxe, les de 'low cost' també s’han aturat en el Londres més popular. Bershka, per exemple, proposa diverses modalitats de jaquetes, mentre que Mango suggereix una nova forma de portar la jaqueta per dins la faldilla. Un 'blazer' costa 59,99, i una faldilla, 25,99 euros.

Zara també ofereix un ampli ventall de propostes amb el print quadriculat per bandera. I és que hores després que Marta Ortega, l’hereva de l’imperi Inditex, assistís a la desfilada de Roberto Torretta, a la Mardrid Fashion Week –al costat de la seva parella, Carlos Torretta, el fill del dissenyador– vestida amb un blazer príncep de Gal·les, la peça, amb un preu de 89,95 euros, es va esgotar en hores.

Uns dies després era la primera dama dels Estats Units, Melania Trump, qui apareixia al costat del seu marit saludant els empleats a les oficines de l’Assemblea General de les Nacions Unides, a Nova York, amb un conjunt príncep de Gal·les que firmava en aquest cas Ralph Lauren. Després es vestiria de Del Pozo per fer el seu discurs. També durant el seu recent viatge al Canadà, per assistir als jocs Invictus, s’ha vist Melania amb un altre dels estampats clàssics que tornen: la pota de gall. 

I com els quadros no entenen de sexes, el també popular presentador britànic James Corder, posant amb un enorme abric príncep de Gal·les al costat de dues models conjuntades amb un estampat pota de gall en un editorial per al Vogue britànic. 

Outbrain