Portada

Actualitat

Esports

Cultura

Extra

Entre tots

Vídeos

Serveis

TÉ 83 ANYS

Enric de Dinamarca, en estat greu

El marit de la reina Margarita, ingressat des de fa 12 dies a l'Hospital del Regne de Copenhaguen, ha empitjorat

MARTIN SYLVEST

periodico

L'estat de salut d'Enric de Dinamarca, marit de la reina Margarita, ingressat des de fa 12 dies a l'Hospital del Regne de Copenhaguen, ha empitjorat "de forma greu", segons ha informat aquest divendres la Casa Reial danesa. El príncep hereu, Frederic de Dinamarca, ha suspès la seva estada a Corea del Sud, on havia viatjat per assistir als Jocs Olímpics d'Hivern.

La casa reial danesa havia dit la setmana passada que el motiu de l'ingrés del príncep consort, de 83 anys, era un examen d'un tumor al pulmó esquerre, que va resultar ser benigne, i una infecció, i que quan acabés el tractament, seria donat d'alta. A Enric se li va detectar el setembre passat demència senil, un diagnòstic que va ser fet públic setmanes després d'originar una polèmica pels atacs a la seva dona en mitjans danesos.

Enric, d'origen francès, havia declarat que no volia ser enterrat amb Margarita perquè s'havia ignorat el seu desig de ser rei consort, una vella reivindicació. En una altra entrevista va assenyalar que la reina el prenia "per tonto" i no el respectava.

Temes: Dinamarca

Outbrain