Esports

LES CRÍTIQUES DEL CENTRAL

Piqué, escridassat i insultat així que arriba a la selecció

Una pancarta ofensiva amb el jugador del Barça és retirada del camp de Las Rozas

Chema Moya

Antonio Merino / Madrid

Les paraules de Gerard Piqué criticant l'actitud del Govern d'enviar les forces de seguretat per reprimir el referèndum de l'1-O no han agradat a alguns jugadors de ‘La Roja’, als quals el central del Barcelona haurà d'explicar les seves paraules. El jugador, com era de preveure, s'ha trobat amb una rebuda hostil dels aficionats en el primer entrenament.

La situació s'ha enterbolit de tal manera que ni siquiera Sergio Ramos ha realitzat declaracions a l'arribada a la concentració de Las Rozas, prevista per a aquest dilluns a les 6 de la tarda. El central del Madrid ha seguit els consells de la federació. Ramos ha arribat 30 minuts després de la hora límit per accedir a la concentració, on està previst que l'assumpte de Piqué sigui debatut, amb Julen Lopetegui, el seleccionador, al cap.

Pancarta ofensiva

Piqué ha arribat a la concentració de Las Rozas aquest dilluns a la tarda enmig d'una gran expectació. L'acompanyaven Jordi AlbaBusquetsPedro i Bartra. El defensa blaugrana no ha volgut fer declaracions. Tampoc n'ha fet en sortir de Barcelona. “Ja en vaig parlar ahir. Vaig dir tot el que havia de dir”, va manifestar Piqué. 

Al sortir a entrenar al camp de la Ciutat del Futbol, a Las Rozas, el futbolista ha rebut una sonora esbroncada d'alguns aficionats. Abans, la Guàrdia Civil ha retirat una pancarta que deia: "Jo no vull que te'n vagis, vull que et fotin fora, ets vomitiu". Un guarda de seguretat havia intentat retirar-la prèviament, però davant la resistència de l'individu que la portava, han intervingut sis agents de la Guàrdia Civil. "Piqué, cabró, Espanya és la teva nació", corejaven alguns seguidors.

Piqué ha rebut la defensa dels jugadors. Com Pedro. "El compromís que Piqué ha demostrat amb la selecció és irreprotxable. El normal és que se'l tracti com a un jugador més. Té aquests ideals, aquests valors i els defensa. És valent sabent que pot posar molta gent en contra seu dins i fora del camp", va afirmar el jugador del Chelsea.   

Lluny de fer marxa enrere, Piqué ha mantingut aquest dilluns les seves crítiques contra la violència de la policia en la jornada electoral del diumenge a través de diversos tuits. A més de parlar amb els jugadors, el jugador blaugrana haurà de fer-ho amb membres de la Federació Espanyola de Futbol, amb qui ja ha mantingut un primer contacte.

Crítiques del secretari d'Estat

Entre Piqué, els jugadors, el seleccionador i els federatius prendran una decisió definitiva amb vista a la presència de Piqué en els partits davant Albània, divendres a Alacant i, posteriorment, davant d'Israel. Dos partits que tancaran la fase de classificació per al Mundial de Rússia de l'estiu que ve.

De moment, la federació ha mantingut que l'entrenament d'aquest dilluns es faci a porta oberta. Abans d'aquesta cita, Piqué ha comprovat el calat de les seves crítiques en les paraules del secretari d'Estat per a l'Esport, José Ramón Lete, que ha sigut molt clar a l'apuntar que “hem de rebutjar qualsevol atac al Govern i als cossos de seguretat que fan complir la llei i vetllen per tots començant pels catalans i els espanyols”.

Hem de rebutjar qualsevol atac al Govern i als cossos de seguretat que fan complir i vetllen per tots"

José Ramón Lete

Secretari d'Estat per a l'Esport

“Respectem la llibertat d'expressió de tothom i de Piqué”. El secretari d'Estado ha deixat en l'aire la presència del central del Barcelona en la selecció. “El tema de la presència de Piqué en la selecció és competència exclusiva del seleccionador i de la Federació Espanyola de Futbol, que serà la que determini”, ha afegit Lete. 

Outbrain