Portada

Actualitat

Esports

Cultura

Extra

Entre tots

Vídeos

Serveis

L'ANGOIXA DE MARIEKE VERVOORT

Una campiona paralímpica demana l'eutanàsia: "Ja no vull patir més"

La belga, que va triomfar a Londres 2012 en carreres en cadira de rodes, pateix una malaltia degenerativa incurable

MARIEKE VERVOORT

El 2018 serà l'últim any de vida de Marieke Vervoort. La campiona paralímpica a Londres 2012, i guanyadora també d'una medalla de plata a Rio 2016, ha demanat l'eutanàsia davant uns dolors que fan que cada dia es deprimeixi "més i més". "No suporto tant dolor, ja no vull patir més", ha assegurat la belga, que pateix una tetraplegia progressiva incurable des dels 14 anys.

"No havia tingut mai aquests sentiments, però no puc més. És molt difícil per a mi, cada dia em deprimeixo més i més". Als seus 38 anys, l'exatleta belga ha confirmat en una entrevista a The Telegraph que està preparada per sotmetre's a l'eutanàsia.

Paralitzada fins al pit

Vervoot té el cos paralitzat fins al pit. En aquests últims mesos, a més, té bastants espasmes, símptoma que, segons el seu neuròleg, "el seu cos crida que ja no pot més".

Marieke Vervoort, en una llitera amb el seu inseparable gos. / CLARÍN

Fa set anys va parlar per primera vegada de l'eutanàsia, però va tirar endavant i va competir fins a aconseguir dues medalles (or i plata) a Londres 2012. A Rio de Janeiro, es va penjar la plata en 400 metres en cadira de rodes.

Legal des del 2012

Ara, Marieke Vervoort ha decidit dir prou al seu patiment. Bèlgica va legalitzar l'eutanàsia l'any 2012, i donat que l'atleta ha complert amb tots els requeriments legals, dos metges ja han firmat els documents que avalen la seva petició.

El doctor Wim Distelmans, que li ha salvat la vida en diverses ocasions, serà l'encarregat de portar a terme el procés de mort assistida a la belga en una data per determinar del 2018.

Outbrain