Portada

Actualitat

Esports

Cultura

Extra

Entre tots

Vídeos

Serveis

Prou pistoles elèctriques a la Sagrada Família

El temple ha invertit dos milions d'euros a reforçar els controls de seguretat als accessos

El sistema, que és similar al que té des de fa anys el Vaticà, espera agilitzar les cues d'entrada

periodico

La basílica de la Sagrada Família ha destinat dos milions deuros a millorar la seguretat del temple. / JOAN PUIG / EFE VÍDEO

Navalles i ganivets de diferents mides, esprais d'autodefensa i fins i tot alguna pistola elèctrica. Són alguns dels artefactes que els controls de seguretat, fins ara manuals i fets mitjançant inspecció ocular, han detectat en els últims anys entre les pertinences dels visitants que pretenien accedir al temple de la Sagrada Família de Barcelona. Des d'aquest dilluns, 1 de gener, les 1.500 persones que cada hora ingressen al recinte han de superar arcs de seguretat i escàners detectors de metalls, amb què es garanteix, entre altres coses, que cap d'aquests estris entri a la basílica. També s'ha reforçat la plantilla de vigilants. S'han acabat les pistoles, doncs, a la Sagrada Família.

La fundació que gestiona el temple de Gaudí ha invertit dos milions d'euros en la col·locació d'una desena d'equips de seguretat, que han convertit l'accés a l'església en una cosa molt similar a un control d'aeroport. "Es tracta d'una infraestructura a què la gent ja està molt habituada, de manera que a ningú se li fa estrany", ha detallat aquest dimecres Xavier Martínez, director general de l'entitat. Les mesures aplicades, ha precisat el cap de seguretat, Marc Martínez, "són similars a les que té el Vaticà des de fa anys".

Outbrain