EL FESTIVAL ULLS PRESENTA LES NOVETATS EN ARTS ESCÈNIQUES EN NOU ESCENARIS URBANS

Obrint els ulls a la cultura

Empar Roselló oferirà el seu espectacle Aware dissabte a les 23.00 hores al Mercat de les Flors.

Empar Roselló oferirà el seu espectacle Aware dissabte a les 23.00 hores al Mercat de les Flors. / FESTIVAL ULLS

1
Es llegeix en minuts
ERICA ASPAS
BARCELONA

Places, rambles i biblioteques de la ciutat perdran la seva funció bàsica durant cinc dies i patiran unametamorfosi cultural. Es ballarà als seus terres, vibraran amb sons d'altres continents i es riurà i plorarà amb el teatre més experimental. El responsable és Ulls 2010, el Festival Barcelona Cultura, que porta les últimes tendències en arts escèniques a nou escenaris urbans. Es tracta d'espectacles moderns i innovadors tant d'Europa com de Llatinoamèrica, gratuïts i afins als gustos de tots els membres de la família.

Aquesta quarta edició del festival tindrà el seu punt neuràlgic a la Ciutat del Teatre i hi participaran més de 12 companyies de teatre i dansa i hi haurà sis actuacions musicals. Com a novetat, el certamen amplia les seves fronteres amb un nou escenari a Santa Coloma de Gramenet.

Notícies relacionades

Els espectacles es dividiran en diversos cicles. A la plaça de Margarida Xirgu s'habilitarà una àrea de lectura i art; el Mercat de les Flors acollirà els espectacles de nous creadors i talents emergents i l'art més urbà s'ubicarà a la plaça del Rei, la rambla del Raval, el passeig de Sant Joan, la biblioteca Jaume Fuster i la plaça de Lesseps. Aquesta acollirà avui l'actuació de la cantant brasilera Anna Ly (17.30 hores), amb qui començarà el festival. A més, el festival segueix apostant per la formació de professionals del teatre amb classes magistrals impartides a l'Institut del Teatre.

Destaca la participació de l'artista multidisciplinària Empar Roselló; la genialitat amb el fuet de la veneçolana Yudita i els monòlegs intimistes dels argentins Intimoteatroitinerante. La música anirà des de la bossa nova a l'electrònica.