Anar al contingut

URGENT

Condemnat a 45 anys l'assassí dels dos agents rurals d'Aspa

L'Audiència de Lleida rebutja l'argument d'un trastorn psíquic de l'acusat

ACN / Lleida

Condemnat a 45 anys l'assassí dels dos agents rurals d'Aspa

L’Audiència de Lleida ha condemnat a 45 anys de presó  Ismael Rodríguez, el caçador que va matar dos agents rurals a Aspa (Segrià), el 21 de gener del 2017. La sentència estableix que el compliment de la condemna no podrà superar els 40 anys de presó. El jurat popular el va declarar culpable d’assassinat amb traïdoria, considerava l’atenuant de la confessió, i descartava qualsevol alteració psíquica que li impedís saber què feia quan va disparar.

Partint d’aquestes consideracions, la Sala ha decidit imposar a Rodríguez 22 anys de presó per cada un dels dos assassinats, un any de presó per un delicte de tinença il·lícita d’armes, ja que va disparar amb una escopeta per a la qual no tenia llicència, i 1.080 euros de multa per un delicte contra la fauna.

Un any al cooperador

L’Audiència de Lleida també ordena a Rodríguez pagar una indemnització d’1.077.473,28 euros a les famílies de les víctimes. D’altra banda, la Sala condemna a un any de presó l’altre acusat, M. A. F. S., com a cooperador necessari en el delicte de tinença il·lícita d’armes, ja que l’arma estava al seu nom.