FUNERAL

Joan Eloi Vila: 'Ha sigut el bolo més trist de la meva vida'

1
Es llegeix en minuts
JOAN ELOI Vila

Tocar al tanatori ha estat el bolo més trist de la meva vida. Abans de ser el guitarrista d'Andreu Buenafuente,vaig ser el guitarrista deJoan Baptista Humet,des del 1980 fins al 1984. I també després, quan va decidir tornar l'any 2004, durant una curta gira de 10 gales. Jo exercia de director musical i li feia els arranjaments dels recitals. Vaig ser el seu amic. I ho continuo sent de la seva família.

Notícies relacionades

De l'Humetartista en destacaria la sensibilitat i l'harmonia, cosa que l'acostava més al món dels músics que dels cantants. Les seves peces són molt agraïdes en els seus acords. Però no va estar ben venut. I de vegades ell tampoc s'ho acabava de creure, i això encara el feia més humà. Per un costat, va haver de suportar com la seva discogràfica intentava colar- li un productor flamenc, ¿s'ho imaginen? I després, a Madrid, el van voler vendre com un cantautor tipusPerales,i ell no se sentia així. Va preferir no fer concessions i ser honest amb ell mateix.

Per sort, hi va haver fans que no el van abandonar mai, com un matrimoni de Mallorca que el seguia per tot Espanya. Recordo que li agradava molt la música brasilera, de la qual hi ha reminiscències en les seves harmonies i fins i tot lletres. I que bé que ens ho passàvem.Humetera molt divertit, tenia un gran sentit de l'humor. I era molt intel.lectual. No m'importa ser el guitarrista de... sempre que sigui de persones així.