OFERTA

TVE tempta la meteoròloga Mònica López

La cadena ofereix a la professional de TV-3 presentar el temps del 'Telediario 2'

Mònica López.

Mònica López.

1
Es llegeix en minuts
MANUEL DE LUNA
BARCELONA

Mònica López, la popular meteoròloga de Televisió de Catalunya, està en el punt de mira de Televisió Espanyola. La tele estatal ha ofert a la presentadora del temps aEls matins, de TV-3, incorporar-se als seus serveis informatius, a Madrid. La idea inicial és que es faci càrrec de la informació meteorològica que s'ofereix després delTelediariode les nou del vespre, que presenta un altre català, Lorenzo Milá.

L'actual home del temps alTelediario 2--i responsable de la informació meteorològica de TVE-- és José Antonio Maldonado, però fonts de Torrespaña han confirmat a EL PERIÓDICO que se li està buscant un recanvi. La raó és que Maldonado --que es va incorporar a la televisió estatal el 1983-- "es jubilarà en els pròxims mesos".

Tot i que encara no hi ha res firmat ni acordat --només hi ha hagut una primera presa de contacte entre la direcció de TVE i Mònica López--, aquestes mateixes fonts assenyalen que hi ha una bona sintonia entre les dues parts per arribar a un principi d'acord.

L'ÚNICA DONA

Llicenciada en Físiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, Mònica López (la Seu d'Urgell, 1975) és l'única dona meteoròloga de Televisió de Catalunya, on va començar a treballar el 2001, després de debutar aTeletiempo(canal de la desapareguda plataforma Vía Digital) i passar per Canal Meteo.

Notícies relacionades

L'interès de TVE per Mònica López no és cap sorpresa, ja que és una de les professionals més destacades de la tele catalana pel seu estil desimbolt a l'hora de presentar la informació meteorològica i la seva versatilitat: a més del temps, va ser l'encarregada --juntament amb Tomàs Molina-- d'acomiadar l'any 2007 (amb un espectacle des de la Torre Agbar de Barcelona).

A més a més, Mònica López també ha publicat un llibre,Si no plou, plourà(Edicions Columna), en el qual recull al voltant de 600 refranys relacionats amb la meteorologia, i que es va començar a gestar fa poc més de tres anys, quan els va introduir en la seva secció meteorològica d'Els matins.