Mercat laboral

L’empremta magnètica, una eina per trobar feina

L’empremta magnètica, una eina per trobar feina
3
Es llegeix en minuts
Lidia Álvarez Vellido
Lidia Álvarez Vellido

Redactora del suplemento 'actius'

ver +

Tots hem vist alguna vegada casos en què un empresari té molt èxit mentre que un altre no tant, tot i que tots dos hagin portat a terme la mateixa estratègia. Passa el mateix a l’hora de buscar inversors quan ets un emprenedor, acostar-se als clients en el cas de ser una companyia o simplement, per trobar feina. 

Hi ha certes persones que són «més convincents que altres per la seva manera de comunicar, els valors que transmeten o el llenguatge verbal i no verbal a l’hora de projectar el que tenen dins».

Així ho explica Rubén Martín Rubio, expert en marca personal i desenvolupament de negoci, que assenyala que hi ha persones que tenen aquestes habilitats de forma innata i altres que, altrament, no les tenen. Per a aquestes últimes, l’expert assegura que es pot solucionar. 

Per a Martín, aquesta característica és «imprescindible» quan s’està buscant feina a causa que en l’actualitat el mercat «està molt saturat» i hi ha molta gent fent el mateix, per la qual cosa hi has de destacar. 

Tot i que tot té un procés. Martín posa èmfasi que el magnetisme ajuda en totes les fases de la recerca d’ocupació. En un primer moment, aconsella estudiar els valors de l’empresa a la qual volem accedir i determinar si en som compatibles. En aquest sentit, l’expert destaca que els reclutadors són conscients que «les persones que van buscant simplement diners treballen pitjor que aquells que ho fan perquè els agrada la finalitat de l’empresa» i és una cosa que es nota «a simple vista». 

Així mateix, en el moment d’una entrevista de feina aquest magnetisme facilitarà que la persona sigui seleccionada i una vegada estigui contractada tindrà millor relació amb els companys.

«El magnetisme és generar carisma perquè els altres et percebin d’una manera més amigable o més atractiva. Hi ha una bona notícia, això es pot treballar», afegeix. 

En aquest sentit, Martín ens ha explicat les habilitats que caracteritzen una persona amb magnetisme per poder-hi treballar.

El fet de ser atractiu, no només físicament, té un impacte en els altres i fa que vulguin saber més sobre tu, igual que l’addicció que creen aquest tipus de persones. «És igual del tema que parlin, sempre tindràs interès per escoltar-los», diu Martín. 

Un altre dels elements fonamentals de l’empremta magnètica és la generació de confiança que tenen les persones que la posseeixen i això ho aconsegueixen a causa de la transparència del seu missatge, «no van amb doble sentit».

També s’ha de treballar en l’assertivitat. En un món en què moltes persones volen tenir l’última paraula, guanyes punts quan ets algú que es comunica des de l’empatia, sense posar judicis i interessant-se de forma sincera per les fites dels altres. Així mateix, el desig d’aportar valor és una altra de les característiques, és a dir, posar-se al servei de les persones, «genera una llavor d’endeutament màgica, ajudar sense esperar res a canvi fan que passin coses que no t’esperes», afirma Martín. També és una habilitat el fet de mostrar interès i voler nodrir-se del coneixement dels altres i això només s’aconsegueix aprenent a escoltar. 

En línia amb això, per generar magnetisme s’ha de viure fora de l’ego, una actitud que, segons el parer de l’expert, denota seguretat, fortalesa i vibracions positives; així com fora de la necessitat. 

«Quan estàs així que amb el que tens estàs més tranquil, no demanes, no demostres nerviosisme ni ansietat. Les emocions negatives foragiten els altres».

La bona comunicació fa que generis un bon clima i fer una sensació tan bona al teu interlocutor (en aquest cas el reclutador, inversor o client) que quan te’n vas queda molt satisfet tot i que el tema de la conversa no hagi sigut gens transcendent. 

Notícies relacionades

Finalment, tot i que no menys important, per a Martín una persona amb empremta magnètica ha «de viure des de l’amor deixant de banda el conflicte i té una arma secreta: el somriure». 

Tot i que sembli mentida, aquest simple gest inspira més confiança, augmenta la credibilitat, allibera substàncies relacionades amb el plaer, relaxa i et fa més atractiu als ulls dels altres, per tant, somriu sempre abans de parlar amb algú.