emprenedoria

Emprendre a casa: ¿en quines professions és possible?

Poder conciliar i convertir la vostra passió en la vostra feina són dos dels beneficis que té iniciar un negoci des de casa

Emprendre a casa: ¿en quines professions és possible?
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant l’any passat la crisi sanitària va destruir 360.000 llocs de treball, gairebé tants com els que es van crear el 2019. Han sigut molts els que han decidit muntar el seu propi negoci durant aquests mesos, els anomenats emprenedors per necessitat. Però hi ha una fórmula de fer-ho que va més enllà: emprendre des de casa. Les noves tecnologies ens estan ajudant en moltes facetes de les nostres vides i entre aquestes hi ha la de crear una empresa sense moure’s del sofà. 

Des de l’IEBS Business School asseguren que la possibilitat de convertir la vostra passió en la vostra feina o marcar-vos els teus propis horaris per poder conciliar són els principals beneficis que té aquesta manera d’emprendre. 

Tot i que no tot és bufar i fer ampolles. Des de l’institut de negocis adverteixen que abans de crear una empresa d’aquesta forma és necessari fer-se algunes preguntes prèvies. En aquest sentit, a més de l’escalabilitat del negoci o del pressupost de què disposeu, cal saber les despeses que suposarà adaptar l’entorn familiar al laboral, la viabilitat que l’empresa i casa vostra siguin al mateix lloc i, sobretot, si és possible fer-ho a distància. 

És per això que des de l’IEBS han seleccionat algunes professions que poden emprendre’s des de casa:

 

  • Consultor: Moltes pimes necessiten assessorament professional i per això no és necessari ser present, les reunions es poden fer per videotrucada. 

 

  • Youtuber/‘influencer’/‘podcaster’: Des de mostrar com jugueu amb la consola, passant per explicar acudits, fins a fer tutorials de bellesa. Si teniu alguna habilitat o passió i a la gent li interessa podeu crear-ne contingut en diferents formats i pujar-lo a diverses xarxes socials. Passa el mateix amb els podcast, que han tornat a estar de moda. 

 

  • Professor/entrenador a distància: La pandèmia i les seves restriccions ha canviat per complet tant el model educatiu com la forma d’entrenar. La formació i l’entrenament ‘online’ estan a l’ordre del dia, de manera que podeu explotar aquest corrent. 

  • Dissenyador web: Si teniu coneixements i experiència en tecnologies com l’HTML, CSS o JavaScript podríeu començar escrivint el vostre blog o creant una web per donar-vos conèixer i així crear plantilles o imatges per a altres webs. 

  • Dissenyador gràfic: La figura del dissenyador gràfic moltes vegades s’externalitza buscant professionals ‘freelance’. Segons l’IEBS, és una bona oportunitat per aprofitar el vostre talent i aconseguir projectes per a diferents marques. L’únic que necessiteu és un bon ordinador, per això pot fer-se tranquil·lament des de casa.

  • ‘Community manager’: La figura de ‘community manager’ és imprescindible si es vol tenir presència digital. Al tractar-se d’una professió digital, aquesta feina es pot fer còmodament des de casa. L’institut apunta que és necessari saber com gestionar la marca d’una empresa, quin és el seu públic i interactuar amb ell.

  • Assistent virtual: Gestionar trucades, correus, temes administratius o plantejar estratègies de màrqueting són algunes de les funcions d’aquesta professió. A les empreses els surt més barat contractar algú perquè ho faci i el professional pot portar diverses empreses alhora.

 

  • Compravenda: L’institut de negocis digitals recomana que l’emprenedor es basi en allò que domina, cosa que li permetrà saber quan i on comprar barat i com atraure el públic que està disposat a pagar-ne més.

 

Notícies relacionades

«Emprendre un negoci no és fàcil. Es poden tenir molt bones idees però, sense els coneixements adequats, és difícil que surti bé», afirmen fonts de l’IEBS

 

Temes:

Teletreball