Iniciativa d’Innsomnia

Neix eHealth Future, la plataforma per impulsar la transformació digital de la salut

  • El projecte generarà un espai únic d’innovació oberta per al sector salut, amb més de 700 empreses emergents

Neix eHealth Future, la plataforma per impulsar la transformació digital de la salut
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb l’objectiu de generar un espai d’innovació oberta per al sector salut, el ‘hub’ d’innovació Innsomnia ha creat eHealth Future, un projecte amb què aspira a connectar un ecosistema de més de 700 empreses emergents internacionals, amb la sanitat pública i entitats privades focalitzades en prestar serveis sociosanitaris.

La fórmula amb què es posa en marxa aquesta plataforma digital consisteix a establir un nexe entre les idees de les empreses emergents i les necessitats de grans companyies i administracions públiques, així com amb les línies de finançament de la Unió Europea. eHealth Future recolzarà tots els grans actors de la indústria sanitària, als quals posarà en contacte amb empreses emergents i ‘scale-ups’ nacionals i internacionals a través de la seva xarxa internacional The Talent Route.

Connectar tots els agents

D’aquesta forma, la iniciativa impulsarà una col·laboració dissenyada perquè «la innovació i el dinamisme de les petites empreses tecnològiques s’integri en les entitats públiques i privades, millorant els seus serveis als ciutadans», segons explica la companyia impulsora, que des de la seva pàgina web té habilitat el registre tant per a empreses emergents com per a organitzacions interessades a participar. 

«Amb eHealth Future volem crear ponts per impulsar el treball conjunt entre empreses emergents i hospitals, laboratoris i centres de recerca, companyies d’assegurances i farmacèutiques, perquè els avenços en medicina i assistència al pacient es puguin provar en condicions reals i orientades a les veritables necessitats del sistema de salut», afirma Francisco Estevan, CEO d’Innsomnia.

Aquest programa abordarà de forma integral la transformació digital del sector amb un full de ruta definit per al període 2021-2027. Segons detallen, l’estratègia de treball contempla tant la creació d’espais d’innovació oberta com la formació o l’acceleració de projectes. A més, habilitarà diversos programes de ‘reskilling’ amb titulació universitària per «adaptar els professionals als nous perfils i necessitats tecnològiques» en l’àmbit de la salut.

El ‘hub’ d’innovació explica que la idea de crear eHealth Future té diversos precedents. D’una banda, el model «innovador» s’ha aplicat en el disseny i implantació del servei de telemedicina de la companyia d’assegurances Santalucía i EverHealth en meitat de la crisi sanitària de la Covid-19. També en la col·laboració entre la farmacèutica GlaxoSmithKline i OARO (abans Nodalblock), amb l’objectiu d’automatitzar mitjançant ‘blockchain’ els processos a la planta de la companyia, o en la recent aliança entre Generali Seguros i Fisify, que ha desembocat en la creació d’un assistent virtual per ajudar el pacient en el seu procés de recuperació. 

«Des del 2016, hem tret més de 20 programes d’acceleració i impulsat més d’un centenar de projectes, en els quals l’atenció al pacient ha anat prenent cada vegada més rellevància», afirma Estevan. 

Fons de la UE

Notícies relacionades

El primer esdeveniment marcat al calendari d’aquesta iniciativa està previst per al 19 i 20 de maig que ve a la eHealth Summit. L’objectiu d’aquestes dues jornades serà facilitar l’accés als fons europeus als diferents actors del sector sanitari, des d’hospitals i farmacèutiques fins a pimes tecnològiques i companyies asseguradores, oferint a tota la indústria un coneixement exhaustiu de les línies de finançament a través dels diferents mecanismes de Next Generation UE, a més de connectar-les amb alguns dels principals líders de projectes europeus del sector sociosanitari a Europa.

En vista de l’emergència generada per la pandèmia, la Unió Europea ha augmentat els fons de programes com Horizon Europe, EU4Health i EIT Health, dotant-los amb més de 13.400 milions d’euros, que s’uneixen als nous Next Generation EU.

Temes:

Empreses