Millores a la vivenda

4 de cada 10 espanyols volen fer reformes a casa seva aquest any

  • El 31% es gastarà entre 1.000 i 5.000 euros, segons un informe d’Habitissimo

4 de cada 10 espanyols volen fer reformes a casa seva aquest any

Unsplash

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per a molts espanyols, el confinament va suposar un abans i un després en la percepció de les seves vivendes. Passar aquelles setmanes en un espai reduït, sense llum natural o compartint amb família o companys de pis va disparar la recerca de vivendes amb terrassa, balcó o jardí fins a un 40% el 2020.

Per a l’elevat percentatge que o bé no pot o no vol canviar de vivenda, les reformes es presenten com una bona oportunitat de millorar el seu entorn i fer més suportables els dies a casa. De fet, abans que acabi el 2021, fins a quatre de cada deu espanyols (el 41%) esperen fer una posada a punt a casa seva abans de final d’any, segons revela l’‘Informe Trimestral sobre el sector de la Reforma’ elaborat pel portal Habitissimo i referent al segon trimestre de l’any.

D’altra banda, el 38% de les persones entrevistades descarten qualsevol tipus de reforma i el 21% prefereix esperar a veure com evoluciona la pandèmia i com «aquesta pugui afectar la seva situació econòmica i personal», indica l’estudi. Es pot ressenyar que el 60% afirma que fins ara només ha pogut portar a terme les actuacions que considerava imprescindibles i n’ha hagut d’ajornar d’altres degut, fonamentalment, al fet de «no disposar dels mitjans econòmics necessaris per a això». 

Perquè la qüestió monetària té un pes important a l’hora d’abordar una possible millora a la vivenda. Referent a això, l’informe recull que el 36% dels enquestats no preveuen gastar més de 1.000 euros, mentre que el 31% compta amb un pressupost d’entre 1.000 i 5.000 euros. I hi ha un 33% amb més diners a la guardiola per dedicar a la seva vivenda: dos de cada deu (el 20%) planegen gastar-se entre 5.000 i 15.000 euros, mentre que el 13% té capacitat de deixar-se més de 15.000 euros en aquestes millores. 

Notícies relacionades

Un altre aspecte que destaca l’anàlisi d’Habitissimo és que dins de les reformes que es porten a terme a les llars espanyoles, les més freqüents estan relacionades amb l’eficiència energètica. La llista la lidera la instal·lació de plaques solars, ja que, mentre que el 2019 aquest tipus de demandes es trobaven entre les posicions 70 o 80 en el rànquing de les més rebudes, actualment es troben entre les 15 primeres. «És evident la progressió que ha tingut en només dos anys l’interès per la utilització a nivell domèstic d’aquest recurs energètic, que està cada vegada més consolidat al nostre país i que és reflex d’una millor consciència i actitud de respecte al medi», assegura el director general d’Habitissimo, Carlos Sanz.

 Entre les intervencions per a la millora de l’eficiència energètica de la llar més sol·licitades en el segon trimestre de l’any, es troben la substitució d’electrodomèstics per d’altres que tinguin un rendiment més respectuosa amb el medi, que han sigut realitzats per fins al 53% dels enquestats; seguides del canvi de fusteries exteriors, sol·licitades per un 46%; la millora o canvi d’instal·lacions de climatització, per un 36%, o la instal·lació de tendals, per un 19%.

Temes:

Consum