El món rural, protagonista del sisè capítol de ‘No lo tires’

Oportunitats de negoci, subvencions i casos d’èxit seran els principals temes d’aquest nou capítol de ‘No lo tires’

La fractura digital i de gènere són dues de les barreres que no ajuden la repoblació d’aquestes zones

El món rural, protagonista del sisè capítol de ‘No lo tires’
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els nuclis urbans sempre han sigut la sortida laboral de molta gent que vivia a petites zones rurals. Això ha provocat que en les últimes dues dècades la població dels municipis de mil habitants o menys hagin perdut un total de 142.000 persones.

En aquest capítol de ‘No lo tires’ Lidia Álvarez i Alicia Navarro demostraran que no és necessari estar envoltat d’edificis per tenir més oportunitats laborals o per arribar a l’èxit en els negocis.

Un exemple d’això és el cas de Francisco Senra, gadità de naixement que va deixar la seva vida d’èxit als Estats Units per muntar Conservas Senra, una empresa de guisats en conserva típics del seu poble, Sanlúcar de Barrameda, i guanyar en qualitat de vida.

A més, donaran a conèixer les subvencions públiques que existeixen per promoure l’ocupació en aquestes zones menys poblades. Per a això, Francisco Javier Fernández, fundador de Caracoles de Gredos, explicarà la seva experiència amb un d’aquests ajuts.

Notícies relacionades

Un altre dels problemes que incumbeix aquesta Espanya buidada és la fractura digital però també la de gènere. En aquest sentit, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació assegura que en el cas femení els sous mitjans en aquestes zones estan entre els 400 i els 1.000 euros, mentre que els homes guanyen entre 1.000 i 1.400 euros mensuals. 

Per erradicar aquest problema existeixen entitats com la Federació d’Associacions de Dones Rurals (FADEMUR), de la qual és presidenta Teresa López, que donarà el seu punt de vista sobre aquesta desigualtat i explicarà com estan ajudant les dones del camp des de la Federació.