Neix ‘Actius’, el suplement de la nova economia

Tot número té una història

‘Actius’ defensa el capitalisme inclusiu, el qual garanteix la igualtat a través del creixement

L’economista Jordi Sevilla s’estrenarà com a articulista la setmana vinent

Tot número té una història
2
Es llegeix en minuts

Entendre més, també l’economia. La nova època d’EL PERIÓDICO, que va engegar dijous amb una nova identitat corporativa i amb el redisseny de la seva edició digital i impresa, es reforça avui amb el llançament d’‘Actius’, un nou suplement d’economia. El setmanal es publicarà cada diumenge amb el diari en col·laboració ambLevante-EMViInformació, també diaris de Prensa Ibérica. La versió digital estarà disponible el mateix dia a la web d’EL PERIÓDICO i a totes les capçaleres del grup editorial presidit perJavier Moll. Una vintena de periodistes especialitzats en economia de les diferents publicacions de Prensa Ibérica treballaran de manera coordinada, sota la batuta deRosa SáncheziAgustí Sala(responsables d’economia d’EL PERIÓDICO), per oferir al lector una mirada fresca a l’economia i demostrar així que tot número té una història. També per donar veu a persones excel·lents en els seus àmbits, menys conegudes per l’opinió pública, i que s’atreveixen a dir coses diferents.

D’aquesta manera, ‘Actius’ es converteix en la gran aposta del grup editorial per la informació econòmica i empresarial, que es traduirà en grans reportatges (dossier), entrevistes (de prop), informació de negocis, ocupació i formació, diners i finances, innovació i semblances. En l’apartat de veus, es donarà la paraula a economistes com Jordi Sevilla, que el pròxim diumenge 13 de desembre s’estrenarà en ‘Actius’ i publicarà un article totes les setmanes. La versió digital del suplement serà actualitzada de manera permanent i enriquida amb articles d’opinió, informatius i de serveis. Inclourà nous formats, com el podcast ‘No lo Tires’, que s’emetrà cada dimecres i que tindrà accent femení, el de les periodistesLidia ÁlvareziAlicia Navarro.

Notícies relacionades

‘Actius’ també comptarà, a partir de la setmana vinent, amb una ‘newsletter’ setmanal que permetrà enfortir la relació amb els lectors. Tornant al present, aquest primer número d’‘Actius’ és la seva declaració de principis fundacional i per aquesta raó està dedicat íntegrament al capitalisme inclusiu, aquest que el director d’EL PERIÓDICO,Albert Sáez, definia dimecres com el que «permet garantir les oportunitats gràcies al creixement econòmic i la fiscalitat justa».

Amb aquesta economia, ‘Actius’ se sent plenament identificat i aquesta serà la línia editorial que tindrà en compte per elegir les històries que plantejarà cada setmana, i sempre intentarà que els continguts puguin atraure tant els lectors especialitzats en economia com els empresaris i el públic general, en un equilibri complex però que sempre mirarà de complir. No hi ha millor carta de presentació que el dossier de Rosa Sánchez sobre l’economia inclusiva o l’entrevista ambXavi Pont, conseller de Borges i fundador de Ship2B, les opinions dels quals són també una verbalització més dels principis fundacionals d’‘Actius’.