Secció recomanada per

El resum de l'any 2013 a Spotify

Melendi és l'artista més escoltat a Espanya i Love of Lesbian el grup més seguit a Barcelona

El resum interactiu de l’any 2013 de Spotify.

El resum interactiu de l’any 2013 de Spotify. / SPOTIFY

1
Es llegeix en minuts
IGNASI FORTUNY / Barcelona

Spotify ha realitzat un resum sobre com ha estat aquest any 2013 per a aquest servei de música en 'streaming'. D'una manera interactiva, repassen les dades més significatives d'aquest últim any. Els artistes i les cançons que han sonat més en aquesta plataforma de música al costat d'altres xifres curioses que ensenyen el volum que ha adquirit aquesta companyia. 

A continuació, al compte d'EL PERIÓDICO, la llista amb les cançons més escoltades el 2013 a Spotify:

Artistes i cançons

Com a artistes més populars hi ha la cantant de Barbados Rihanna i el músic nord-americà Macklemore, que també obté la primera posició amb l'àlbum més popular, amb 'The Heist', i amb la cançó més escoltada, 'Can't hold us'. En canvi, la cançó amb més reproduccions en un dia és 'Get lucky' de Daft Punk's amb 1,5 milions d'escoltes.

Espanya

El mapa interactiu permet veure les xifres de Spotify en països en concret, i fins i tot per ciutats, concretament de les set ciutats més actives a Spotify: Barcelona, Nova YorkAucklandBerlínSingapurLondres Estocolm. El resum permet conèixer els artistes, els àlbums i les cançons que més han sonat en aquesta plataforma de reproducció de música en l'últim any i fins i tot mes a mes. A Espanya la cançó més escoltada el 2013 va ser 'Thrift shop' de Macklemore & Ryan Lewis. L'àlbum amb més reproduccions és 'Lágrimas desordenadas', el sisè i últim treball de Melendi, que també es troba en primera posició en la classificació d'artistes més escoltats.

Barcelona

Notícies relacionades

En Barcelona el grup més seguit a Spotify és la banda capitanejada per Santi BalmesLove of Lesbian. Com a curiositat Spotify explica que hi ha més de 2.800 cançons que contenen al seu títol el nom de la capital catalana.   

Altres classificacions

Spotify tanca el seu complet repàs al 2013 amb una llista de curioses classificacions. Entre altres, podem conèixer la millor cançó per conduir, 'Bohemian Rhapsody' de Queen, per fer esport, 'Eye of the Tiger' de la banda sonora de 'Rocky', o per prendre la primera copa abans d'una nit de festa, en què trobem la cançó 'Levels' de Avicii.