Secció recomanada per

Una fotografia interactiva permet veure la muntanya de Montserrat en 360º

Més d'un centenar d'instantànies esfèriques fan possible la recreació virtual de la serralada catalana

1
Es llegeix en minuts
JARA LALIENA / Barcelona

'Montserrat 360' és el nom del primer projecte que permet visualitzar la muntanya de Montserrat des de l'aire i en totes les seves perspectives. Concretament, es tracta d'una fotografia panoràmica i interactiva, elaborada amb més de cent instantànies esfèriques, que mostra la serralada en els seus 360 graus i que permet a l'internauta recórrer amb més  detall els diferents racons que envolten el massís, així com visitar els seus cims i el seu famós monestir.

UN AUTÈNTIC REPTE FOTOGRÀFIC

Notícies relacionades

El fotògraf Martí Fradera ha estat un dels principals protagonistes que ha fet possible la innovadora instantània, que ha estat realitzada per l'empresa Noupunt --especialitzada en fotografia panoràmica-- i per la companyia Helipistas --que ofereix serveis turístics en helicòpter-- amb el suport de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Fradera defineix el treball realitzat en les altures com un autèntic desafiament ja que, assegura, "investigar la tecnologia disparant des de l'aire ha estat un verdader repte". Des del punt de vista tècnic, en aquest projecte s'ha aconseguit "substituir la ròtula amb trípode utilitzat a les fotografies convencionals per una d'aèria", afegeix.

ACCÉS A LA RUTA VIRTUAL

La instantània es pot consultar des de qualsevol dispositiu amb connexió a internet i en diferents resolucions, depenent de la capacitat de l'aparell electrònic des del qual s'accedeixi. L'aplicació disposa d'una versió beta per a telèfons mòbils perquè aquests no disposen de la tecnologia necessària per incorporar les interaccions i mapes reals utilitzats a 'Montserrat 360'. No obstant, la disminució de la qualitat de les imatges no resulta un obstacle per als que vulguin visualitzar una ruta virtual per Montserrat ja que, segons Fradera, "l'important d'aquesta fotografia no són detalls sinó l'essència general" que suggereix la muntanya. Per als que vulguin conèixer més sobre el 'making of' de 'Montserrat 360º', l'equip ha penjat un vídeo a Youtube mostrant com es va preparar i va realitzar aquesta nova ruta 2.0.