Eleccions catalanes

Ciutadans obté a Viladecans el percentatge de vot més alt de les ciutats metropolitanes

La formació taronja aconsegueix un 37,3%, amb gairebé 5.000 vots més en aquestes eleccions

El PSC manté la segona posició (22,8%) i JuntsxCat baixa fins a la cinquena (6,95%)

1
Es llegeix en minuts
LAURA MARÍN / VILADECANS

Viladecans, amb el 100% dels vots escrutats, demostra més que mai el seu vot contrari a l'independentisme i impulsa Ciutadans com a primera força política amb un 37,7% dels vots. Això significa créixer per sobre dels 9 punts percentuals o, en xifres absolutes, guanyar gairebé 5.000 vots més que el 2015.

Amb una participació que s'incrementa també en cinc punts percentuals, que arriba al 83,2%, el PSC es recupera lleugerament respecte als anteriors comicis i es manté en segona posició amb un 22,8% dels vots.

A diferència dels resultats a Catalunya, ERC se situa en tercera posició amb un 14,3% dels vots i Catalunya en Comú – Podem (9,9%)  passa davant de JuntsxCat (6,9%). No obstant això, una reedició de JuntsxSí, que unia ERC i JuntsxCat, hauria sumat un 21,3% dels vots, cosa que suposaria gairebé quatre punts percentuals més que el 2015.

Notícies relacionades

Com en la resta de municipis catalans, el PP i la CUP són les formacions que més vots perden. Això es tradueix en una pèrdua de gairebé el 50% dels vots en el cas del PP, que obté 1.760 vots (4,3%), i de gairebé tres punts percentuals en el cas de la CUP, que tan sols aconsegueix un 1,8% dels vots.

Més notícies de Viladecans