Viladecans impulsa la revolució de la tecnologia educativa a les aules europees

Alumnes de quatre centres proven els prototips desenvolupats gràcies al projecte europeu Imaile

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VILADECANS

Els alumnes de sisè de primària i primer d'ESO dels quatre centres educatius de Viladecans estan provant durant el mes d'octubre els prototips de dues plataformes tecnològiques impulsades a través del projecte europeu Imaile, que promou noves eines de futur a les aules.

Es tracta d'un programari innovador amb la participació activa de docents i alumnat per promoure l'educació personalitzada en les assignatures de ciències, tecnologia i matemàtiques. L'objectiu és personalitzar l'aprenentatge de cada estudiant per incrementar la seva motivació i el seu èxit educatiu.

L'Imaile està impulsat per una col·laboració d'ens públics i privats de set països europeus i finançat amb 3,8 milions d'euros pel 7è Programa Marc de la Unió Europea.

Es tracta del primer procés de compra pública precomercial en la història d'Europa en l'àmbit educatiu. D'aquesta manera, se subvenciona empreses de tot Europa per crear una plataforma educativa innovadora, exercint com una espècie d'incubadora que permeti la creació d'un programa que en el futur es pugui comercialitzar i estigui a l'abast dels col·legis de qualsevol país europeu per incorporar-lo al seu projecte pedagògic.

En el procés, s'han anat realitzant diferents seleccions durant més de tres anys, atenent les diferents fases d'idea de producte, disseny, prototip i pilot, i, dels onze aspirants inicials, han quedat dues propostes, que són les que ara proven els col·legis participants, tant de Viladecans com de les ciutats d'Halmstad (Suècia), Konnevesi (Finlàndia) i Magdeburg (Alemanya).

Notícies relacionades

Les dues propostes finalistes són la d'un consorci català format per l'editorial Edebé i l'empresa multimèdia Mydocumenta, amb el programa anomenat Amic, i la de l'empresa emergent finlandesa Almerin, amb el programa Yip Tree.

Més notícies de Viladecans