ANIVERSARI

Vilawatt compleix el seu primer any amb la vista posada en la creació d'una companyia elèctrica

La iniciativa que promou l'estalvi energètic a Viladecans també impulsa la rehabilitació d'edificis i l'ús d'una moneda local

Viladecans celebra el primer any del seu projecte per fomentar l’estalvi energètic.

Viladecans celebra el primer any del seu projecte per fomentar l’estalvi energètic.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VILADECANS

El 12 d'octubre de 2016 la Urban Innovative Actions anunciava que Viladecans era una de les divuit ciutats que rebria finançament per portar a la pràctica noves idees. La ciutat superava un procés en el qual s'havien presentat 378 propostes i, concretament en el camp de la transició energètica, Viladecans se situava al nivell de París i Göteborg.

Des d'aquell moment, es va posar en marxa el projecte Vilawatt, que finalitzarà la tardor de 2019. En el seu primer any de vida, s'han avançat perquè el projecte aconsegueixi els seus objectius, que són crear una companyia elèctrica que promogui estalvi energètic a partir de la rehabilitació d'edificis i l'impuls d'una moneda local que enforteixi l'economia dels barris.

Des del novembre de 2016 fins ara, les accions per encaminar el Vilawatt s'han concentrat en la definició i difusió del projecte. A través dels tallers participatius s'han recollit propostes que perfilaran la gestió de la nova companyia elèctrica i el Fòrum Ciutadà de l'Energia, una plataforma que permetrà als participants millorar els seus hàbits de consum.

En aquest mateix sentit, el joc del Vilawatt ha estat present en casals d'estiu i esdeveniments de la ciutat per mostrar com es pot millorar la gestió de l'energia a les llars. A més, des del projecte, ja s'han obert dues convocatòries obertes a la ciutadania. D'una banda, s'ofereixen noves oportunitats de formació en rehabilitació energètica per a aturats i, de l'altra, s'han rehabilitat els primers edificis de la ciutat.

Notícies relacionades

A partir d'aquest punt, el següent pas per consolidar el projecte serà el llançament del Fòrum Ciutadà de l'Energia. La moneda vilawatt i la companyia elèctrica local també es posaran en marxa durant el 2018. Finalment, la previsió és que a la primavera de 2019 ja estiguin finalitzades les obres de rehabilitació dels primers edificis.

Més notícies de Viladecans

Temes:

Energia Estalvi