Aniversari

El Viladecans Business Park compleix una dècada amb una ocupació del 85%

El complex d'oficines compta amb 65 empreses que donen feina a 1.600 persones

El Viladecans Business Park fa 10 anys.

El Viladecans Business Park fa 10 anys. / Cristina Diestro

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VILADECANS

El complex d'oficines Viladecans Business Park compleix deu anys amb 65 firmes de diferent mida que donen feina a 1.600 persones. La idea de l'Ajuntament quan el va posar en marxa fa 10 anys era diversificar els espais econòmics de la ciutat per fomentar l'ocupació davant d'alguns senyals de debilitat del sector industrial.

La proposta prenia forma amb l'estrena del complex, promogut sobretot per la iniciativa privada, que compta amb quatre edificis que sumen 34.000 m2 per a la instal·lació d'empreses envoltats de jardins. El parc va ser dissenyat pel gabinet d'Alonso, Balaguer i Arquitectes Associats.

El complex naixia poc abans de l'inici de la crisi econòmica, però una dècada després està al 85% d'ocupació i, a curt termini, creixerà amb nous edificis, complint el projecte inicial, que projectava dues fases més de construcció.

La instal·lació d'empreses ha sigut sostinguda durant aquesta dècada, però el 2011 dos fets van marcar un punt d'inflexió. Per un costat, la creació d'un espai per a microempreses i emprenedors, el Delta Business Center, on actualment hi ha 35 negocis, i per l'altre, la instal·lació de la multinacional de productes de consum i alimentació Unilever, que va traslladar a Viladecans la seva seu central a Espanya, ocupant per complet un dels edificis.

Coincidint amb l'aniversari, el parc de negocis impulsa una renovació de la seva imatge corporativa. “El nou logo busca respirar més la realitat física del parc, la seva ubicació a Viladecans, els volums dels edificis i la seva configuració”, expliquen des de Meridian Capital, la part privada propietària del complex.

Notícies relacionades

La nova imatge es va presentar en un acte commemoratiu del desè aniversari del parc de negocis, “que mira amb determinació cap a una altra dècada en què aculli encara més treballadors”, apunten des del complex.

 Més notícies de Viladecans

Temes:

Ocupació