Educació

La 'Xarxa d'Innovació Educativa' de Viladecans desperta interès internacional

Destaquen la "perspectiva innovadora a partir de la que s'organitza la participació de tots els agents educatius"

Una comissió d’Educació de la ciutat francesa de Nantes visita les escoles de Viladecans.

Una comissió d’Educació de la ciutat francesa de Nantes visita les escoles de Viladecans.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VILADECANS

Responsables del Departament d'Educació de la ciutat francesa de Nantes viatgen a Viladecans per conèixer com funciona la ‘Xarxa d’Innovació Eductiva’ (XIE).

L'Escola Miquel Martí i Pol ha obert les seves aules perquè aquesta delegació veiés en primera persona com es desenvolupa al seu centre aquest projecte educatiu que impulsa iniciatives enfocades als diferents cicles educatius com l'eina Ninus, que permet als alumnes d'educació infantil aprendre les primeres nocions matemàtiques de manera lúdica i interactiva.

Jean-Jacques Derrien, responsable de Projectes Europeus Educatius de Nantes, assegura que està “impressionat per la perspectiva innovadora a partir de la qual s'organitza la participació de tots els agents educatius, no només els professors, sinó també els pares i mares. Això em sembla un tema interessant”. Derrien afegeix que també li ha agradat molt “l'ús de les noves eines, en especial dels dispositius i tecnològics d'informació i comunicació”.

Per la seva banda, Gisela Navarro, regidora d'educació de Viladecans, recorda que la XIE és el tret de sortida d'una metodologia de treball “que ha de convertir-se en la nostra manera de treballar, a partir d'aquesta corresponsabilitat entre pares, col·legis, alumnes, entitats de la ciutat… de manera que es garanteixi entre tots l'èxit educatiu”.

Durant la visita també s'ha mostrat com les noves tecnologies s'integren en el model educatiu d'aquesta escola. Així, a les diferents classes de primària, l'aposta pel treball cooperatiu es desenvolupa a través de tauletes digitals que vehiculen l'aprenentatge.

Notícies relacionades

L'Escola Miquel Martí i Pol té un plantejament de centre inclusiu a la vegada que fomenta la participació activa de les famílies en l'educació dels seus fills i filles.

Més notícies de Viladecans