Inici de curs

Viladecans bat el rècord d'aules de secundària en el nou curs escolar

L'increment d'alumnes d'ESO obliga a estrenar un nou institut a l'espai d'aules prefabricades de l'Escola Mediterrània

mediterrania-2

mediterrania-2

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VILADECANS

El boom demogràfic de principis de segle a Viladecans es veu reflectit aquest curs en les aules de secundària, amb 28 grups de primer d'ESO, dos més que el curs passat i nou més que el curs 2010-2011. El resultat d'aquest augment de població és la posada en marxa d'un sisè institut a la ciutat, que provisionalment es dirà Viladecans 6 i que iniciarà el seu camí allotjat a les instal·lacions d'aules prefabricades o barracons de l'Escola Mediterrània. Aquesta, inaugurada el 2008, encara espera la construcció de l'edifici definitiu per part de la Generalitat al parc de la Torre-vermella.

A més, s'incorpora el batxillerat en un altre institut que es va crear fa quatre anys i que encara porta el nom d'Institut de Viladecans, tot i que rebrà el nom definitiu molt aviat. Aquest institut també viu d'inquilí a les instal·lacions d'un col·legi, en aquest cas de l'Enxaneta.

Malgrat el desplaçament d'alumnat cap a cursos més alts, el creixent descens de naixements recents no disminueix  el nombre de grups de P3, que són 27 per segon any consecutiu. A falta de xifres definitives, i sumant primària i secundària, ahir van començar el curs a Viladecans més d'11.000 nens i nenes.

A més, són diversos els centres educatius de Viladecans que aquest curs se sumen als projectes singulars impulsats per promoure l'èxit educatiu, una aposta estratègica de l'Ajuntament. Així, els instituts de Sales, Torre-roja i Viladecans 6 s'afegeixen al programa d'Educació Emocional, que promou que els centres educatius també siguin un espai que treballi l'equilibri personal.

Notícies relacionades

D'altra banda, al programa ‘Tauletes a l’Aula’ se suma el col·legi El Garrofer, que provarà metodologies amb aquests dispositius per avaluar la seva implantació. També, a la iniciativa que promou la Cultura Emprenedora a l'Escola, se suma el centre Doctor Trueta. A més, està previst que s'incorporin al ‘Pla TAC’, que també promou l'ús de tecnologies als centres i entre la comunitat educativa, els col·legis Pau Casals, Àngela Roca i Enxaneta i l'Institut Viladecans 6.

Més notícies de Viladecans