On Catalunya

Ecologistes en Acció

Dues platges de Viladecans reben el guardó 'Platges Verges' pel seu respecte a la natura

Els de Cal Francès i el Remolar són els únics espais de la província de Barcelona reconeguts per l'organització Ecologistes en Acció

Platja del Remolar, una de les dues de Viladecans reconeguda com a ‘Platja Verge’.

Platja del Remolar, una de les dues de Viladecans reconeguda com a ‘Platja Verge’. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VILADECANS

Les platges de Cal Francès i del Remolar de Viladecans han rebut un any més el guardó ‘Platges Verges’ que concedeix l'organització no governamental Ecologistes en Acció, i han estat les úniques de la província de Barcelona que han aconseguit aquest reconeixement.

Els premis tenen com a objectiu valorar i felicitar des del punt de vista ecològic i de preservació del mitjà, els esforços dels municipis i entitats socials per mantenir les platges dels seus termes municipals amb el seu estat natural, protegides d'agressions tant urbanístiques com industrials.

Segons Ecologistes en Acció, aquest reconeixement vol “ressaltar el valor d'aquelles platges que encara es mantenen en el seu estat natural. És a dir, donar una distinció especial a aquelles platges que tinguin justament el mínim d'intervencions entròpiques, que el seu entorn estigui mínimament edificat, que no pateixin abocaments urbans ni industrials i que, en general, les seves aigües presentin una bona qualitat”.

“El guardó ‘Platges Verges' és un símbol ecològic de reconeixement i emulació a aquelles platges en estat més salvatge que aconsegueixen aquests nivells de qualitat ambiental i busquen un equilibri entre la utilització del recurs natural i el respecte de l'entorn”, apunten els organitzadors.

Notícies relacionades

Els municipis que han obtingut el reconeixement ‘Platges Verdes’ han sigut l’Ametlla de Mar, Tarragona, Deltebre, Alcanar, l’Ampolla, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Sant Jaume d’Envenja i Viladecans.  

Més notícies de Viladecans

Temes:

Platges