Comín garanteix que les obres de l'Hospital de Viladecans començaran a finals del 2017

El conseller també afirma que la ciutat tindrà un nou CAP a la tardor, mentre Gavà segueix a l'espera

hospital

hospital

2
Es llegeix en minuts
ACN

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha garantit que les obres del nou Hospital de Viladecans començaran abans que acabi aquest 2017. En una visita als terrenys que han d'acollir el nou equipament, Comín ha apuntat que al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ja ha publicat l'obertura del concurs per licitar l'obra, de manera que les màquines podrien entrar a treballar al desembre com a molt tard. 

"Això ja no és una vella reivindicació, és una realitat molt important per al conjunt del país. Necessitàvem que el Baix Llobregat fes un salt endavant", va destacar Comín el passat 2 d'agost. Tot i les lloances, Comín va evitar concretar quan entrarà en funcionament el nou hospital, i es va limitar a refermar que les obres estaran acabades l'any 2020. A partir d'aquí, va recordar, quedarà pendent finançar l'equipament tècnic per poder obrir el centre.

80 milions d'inversió total

Comín va detallar que l'anunci del DOGC es va publicar divendres passat 31, fet que considera "de rellevància" per garantir que el nou Hospital de Viladecans serà una realitat en els propers anys. Després d'adjudicar el projecte executiu durant el 2016, el Departament de Salut ha assegurat que la licitació de les obres es farà entre els mesos d'octubre i novembre, amb un pressupost de 42 milions d'euros. Posteriorment, hi haurà una segona licitació complementària de 24 milions per a les instal·lacions de subministraments com l'aigua, la llum i els serveis informàtics.

"La xifra en conjunt impressiona", va destacar Antoni Comín, que va elevar la suma total del cost del nou edifici fins als 80 milions si es té en compte també el pressupost per equipar-ne l'interior. En aquest sentit, el conseller ha situat les obres del nou hospital com "una de les més importants que Salut té en marxa arreu del país", assegurant que Viladecans requeria aquesta inversió per la "demografia densa" que hi ha al Baix Llobregat. De fet, aquest equipament ha de donar servei als 180.000 veïns de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent.

Gavà, a l'espera d'un nou CAP

Comín va recordar que el projecte del nou hospital preveu 150 llits, 7 quiròfans, 2 quiròfans de cirurgia ambulatòria, un espai per a Hospital de dia, un servei d'Urgències més gran que l'actual i tota la gamma de servei de diagnòstic de la imatge. Per aquests motius, l'edifici actual passarà a destinar-se a les visites externes i serveis administratius. 

Notícies relacionades

Comín va visitar els terrenys del nou Hospital de Viladecans després d'haver estat a Castelldefels, on va anunciar la posada en marxa del tercer Centre d'Atenció Primària (CAP) de cara al 2020. Pel dirigent, aquestes dues inversions demostren que el Baix Llobregat pateix una "discriminació positiva" pel que fa al Departament de Salut, i va garantir també que el tercer CAP de Viladecans obrirà portes aquesta propera tardor. En canvi, queda pendent la inversió per construir un tercer centre a Gavà. El conseller va subratllar que "les decisions sobre l'atenció primària depenen de criteris molt tècnics i prèviament establerts" i va negar implícitament que Gavà compleixi els requisits per acollir un nou CAP.

Més notícies de Viladecans