Emprenedoria

Viladecans i Gavà busquen talent emprenedor entre el seu alumnat

Talent Factory posa en marxa la seva segona edició que involucra 18 col·legis i gairebé un miler de persones entre estudiants, mentors i col·laboradors

tf-3-1

tf-3-1

2
Es llegeix en minuts
L.M. / VILADECANS

Viladecans i Gavà posen en marxa la segona edició de Talent Factory, un projecte que té com a objectiu fomentar l'esperit emprenedor de l'alumnat de 4t d'ESO, batxillerat i cicles formatius.

En aquesta nova edició, a la que se suma Viladecans després d'un pilot realitzat el curs 2013-2014 a Gavà, hi participen 18 centres dels dos municipis i comptarà amb 24 mentors d'empreses de diferents sectors.

A més, col·laboren amb el projecte empreses i entitats molt vinculades el món de l'emprenedoria com Acció, Incubio, Imagine Creative Center, Microsoft, Infojobs, Founder Institute, La Salle Technova, Wayra, Aesa, Keiretsu, així com universitats com la UB o la UPC, entre altres.

A l'acte de presentació del Talent Factory Gavà-Viladecans, presidit pels seus alcaldes Raquel Sánchez i Carles Ruiz, han participat prop de 900 estudiants, mentors i empreses col·laboradores i ha comptat amb una xerrada inspiradora de Mohamed l'Amrani, guanyador, entre altres, del Premi Nacional Jove Emprenedor Social 2014 de la Universitat Europea de Madrid i la International Youth i del premi de la FPdGi Social 2014.

En aquest context, Raquel Sánchez ha assegurat que “és molt necessari i útil treballar en dinàmiques de col·laboració territorial, aprofitant així els recursos que tenim”. L'alcaldessa també ha volgut desitjar sort als participants i els ha recordat que “aquest projecte ha de ser una experiència divertida, profitosa i enriquidora. Es tracta d'un espai de creativitat que permetrà assumir el fracàs com a positiu, com una oportunitat d'aprenentatge”.

Per la seva banda, Carles Ruiz ha parlat de l'oportunitat que es presenta per a tots els joves que participen al Talent Factoy. “Segur que pensareu que moltes de les vostres idees no van enlloc, però en això es basa precisament la diversió d'aquest projecte. Penseu que si a vosaltres us agrada i cobreix alguna de les vostres necessitats o les d'altres persones, la idea pot arribar a tenir èxit”.

UN VIATGE A SILICON VALLEY

Els participants al projecte formaran grups de dues persones i presentaran una idea inicial de negoci que haurà de ser innovadora, creativa i viable. Es realitzarà una primera selecció de 24 projectes, 12 de cada municipi, que passaran un procés de mentoria al costat d'un empresari local que els ajudarà a desenvolupar la seva idea i realitzar el pla d'empresa.

Finalment, seran seleccionats sis equips de cada ciutat que es presentaran a la gala final on se seleccionaran els guanyadors. El premi final és un viatge de cinc dies a Silicon Valley, amb un programa de visites a les empreses més representatives de la innovació. El segon premi, que s'atorgarà a dos projectes, serà un tour emprenedor a una ciutat europea, on també podran visitar acceleradores de startups i empreses reconegudes.

Notícies relacionades

El tercer premi, que s'atorgarà a quatre projectes, serà un ‘Entrepreneur Day’, que els portarà de visita als principals punts de l'ecosistema empresarial i del món emprenedor de Barcelona.

Més notícies de Viladecans

Temes:

Emprenedors