Petició de la patronal Cecot

La DGT eleva a 120 km/h la velocitat a la B-40 a Terrassa

Fins ara el límit al quart cinturó era de 80 km/h

1
Es llegeix en minuts

La Direcció General de Trànsit (DGT)Direcció General de Trànsit ha elevat fins als 120 quilòmetres per hora la velocitat màxima permesa al tram central de l'autopista B-40, més coneguda com el quart cinturó, on fins ara estava limitada a 80 km/h, atenent a la petició de la patronal Cecot.

Segons ha informat aquest dimecres la Cecot en un comunicat, el canvi en la limitació de velocitat a la B-40 respon al compromís adquirit en una reunió el mes de juny per part del Ministeri de Foment en aquest sentit.

Segons Cecot, el límit de 80 km/h ha suposat una "disfunció important" entre la velocitat permesa i la que es correspondria amb una via ràpida, i ha destacat que aquesta carretera actua com a ronda i circumval·lació a Terrassa i connecta amb el Polígon Industrial Nord.

Segons la patronal, aquesta limitació ha suposat, els últims 6 anys, un greuge a empreses i particulars respecte a la conducció en vies ràpides de les mateixes característiques.

Notícies relacionades

Després d'anys de funcionament d'aquesta infraestructura, la limitació a 80 km/h ha generat un "altíssim" volum de sancions per excés de velocitat al seu tram central, sosté Cecot.

La Cecot s'ha mostrat "satisfeta" per l'actuació de la DGT, que la setmana passada va canviar les plaques de limitació de velocitat, i ha afirmat que continuarà fent el seguiment de l'evolució de les obres de la Ronda del Vallès al tram Abrera-Terrassa.