Any Guinovart

El Centre Cultural Terrassa exposa un Guinovart "pur" amb una mostra sensual i eròtica

La mostra presenta més de mig segle de creació artística d'un dels principals exponents de l'avantguarda plàstica europea

L’exposició de Guinovart al Centre Cultural Terrassa es podrà visitar fins al 24 de febrer de 2018.

L’exposició de Guinovart al Centre Cultural Terrassa es podrà visitar fins al 24 de febrer de 2018. / ACN

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / TERRASSA

El Centre Cultural Terrassa inaugura l'exposició 'Mestre d'Amor', de Josep Guinovart, una recopilació de creacions sensuals i eròtiques, que mostra l'artista "en estat pur".

Així ho ha definit el comissari de l'Any Guinovart, Àlex Susanna, a la presentació d'una de les "constel·lacions" d'activitats i exposicions que hi haurà sobre el pintor i dibuixant barceloní en el desè aniversari de la seva mort, i ha precisat que es tracta d'"una magnífica porta d'entrada a l'imaginari guinovartià".

Susanna ha dit que hi ha "un compendi dels primers dibuixos, de finals dels anys 40, fins pocs mesos abans de morir", és a dir, més de mig segle de creació artística, i ha remarcat que Guinovart és un dels principals exponents de l'avantguarda plàstica europea.

La filla del pintor i presidenta de la Fundació Privada Espai Guinovart Agramunt, Maria Guinovart, creadora de la mostra, ha assegurat que permet apreciar "l'evolució", i ha detallat que manifesta un Guinovart dibuixant, escultor i molt divertit, posant per exemple peces com el càntir al qual dona una altra dimensió a la semblança d'un fal·lus.

La filla de l'artista ha remarcat "el vessant eròtic i sensual, però no carnal, d'una exposició més implícita que explícita".

Any Guinovart

La commemoració d'una dècada de la mort de Josep Guinovart va començar la setmana passada amb la presentació d'una sèrie d'activitats com concerts, taules rodones i altres actes que s'allargaran fins a la primavera del 2019.  Susanna ha assegurat que és una agenda "plena i pletòrica".

Precisament, Guinovart ha reivindicat "que cada any es dediqui a un artista", subratllant que hi ha un gran patrimoni cultural amb noms de pintors i escultors com Subirachs, Argimon i Ràfols Casamada, i ha afegit que el temps pot deixar-los en l'oblit.

Notícies relacionades

Aquesta exposició de Guinovart a Terrassa, 'Mestre d'Amor', amb materials de la Fundació, altres cedits i de diversos tallers que tenen obra gràfica, estarà instal·lada fins al 24 de febrer del 2018.

Més notícies de Terrassa

Temes:

Exposicions