Ple municipal

Terrassa aprova sortir de l'Associació de Municipis per la Independència

La proposta del PP al·lega que poc més del 30% d'egarencs va votar a favor de la independència i que només 8 dels 27 regidors del ple són independentistes

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / TERRASSA

El ple del mes de novembre de l'Ajuntament de Terrassa, celebrat aquest dijous, ha aprovat la sortida del municipi de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), a la qual es va adherir el juliol de 2015.

Ha sigut una proposta de resolució del PP, que ha comptat amb els vots favorables del PSC, la formació que governa, i Cs, els contraris d'ERC, el PDeCAT i la CUP, i l'abstenció de Terrassa en Comú.

El portaveu popular, Alejandro Rodríguez, ha justificat la seva presentació "per la ruptura del pacte de govern entre socialistes i la que llavors era CiU", motiu pel qual no existeix cap motiu per mantenir-se, ha afegit.

Així mateix, ha definit com a anomalia que la ciutat formi part d'aquesta entitat, i ha determinat que, "en els suposats referèndums" celebrats, en referència al 9N de 2014 i el del passat 1 d'octubre, un 39,54% i un 34,52% del cens de la població, respectivament, va votar a favor de la independència, i ha apuntat que 8 dels 27 regidors del ple són independentistes.

Rodríguez ha explicat que és el primer plenari que se celebra en què es pot demanar "la sortida immediata" de l'AMI, i ha subratllat la voluntat de la seva formació de no estar-hi ni un dia més.

Notícies relacionades

El portaveu del PSC, Amadeu Aguado, ha recordat que era un "simbolisme" i que des de l'estiu de 2015 fins a l'actualitat han passat moltes coses.

Més notícies de Terrassa